Σαμαράς: Δεν μπορεί να καθαρίσει σε ένα μήνα ο Σαρωνικός – Γελοιοποιείται η κυβέρνηση με τέτοιες δηλώσεις

14/09/17 • 15:42 | UPD 18/09/17 • 14:23

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε μη σοβαρές τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι σε 20 μέρες ή σε έναν μήνα θα έχει καθαριστεί η ρύπανση στον Σαρωνικό #ΕΤ #πολιτική

Τον μεγάλο του προβληματισμό για την περιβαλλοντική ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε μη σοβαρές τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι σε 20 μέρες ή σε έναν μήνα θα έχει καθαριστεί η ρύπανση στον Σαρωνικό. «Γιατί κάνουν τέτοιες δηλώσεις και γελοιοποιούνται; Ας δούνε πόσο καιρό πήρε να καθαρίσει η  θάλασσα σε αντίστοιχες περιπτώσεις ρύπανσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Φοβάμαι πως όχι μόνο σε δύο μήνες, αλλά ούτε σε δύο χρόνια δεν θα έχει καθαρίσει η θάλασσα. Μακάρι να έχω άδικο».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και τις δορυφορικές προς αυτές επιχειρήσεις, από το πλήγμα που θα υποστούν και είπε χαρακτηριστικά: «Όταν κυκλοφορήσουν οι φωτογραφίες με το πετρέλαιο στη Γλυφάδα, ποιος θα κάνει κράτηση σε παραλιακό ξενοδοχείο για την επόμενη χρονιά βλέποντας τες; Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους επιχειρηματίες;».