Μητσοτάκης: Να κάνει αποδεκτή ο πρωθυπουργός την παραίτηση Κουρουμπλή [βίντεο]

14/09/17 • 12:22 | UPD 18/09/17 • 14:24

«Μια μέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για να έρθει η καταστροφή. Υπάρχουν ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα» #Μητσοτάκης #πετρελαιοκηλίδα #ΕΤ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Φάληρο όπου ενημερώθηκε για τις ανυπολόγιστες συνέπειες της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης εξήγησε τον κ. Μητσοτάκη πως έχει η κατάσταση και τι ενέργειες έχουν γίνει ως τώρα.

«Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να καθαρίσει ο Σαρωνικός και οι πολιτες να απολαμβάνουν την θάλασσα. Δυστυχώς μια μέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για να έρθει η καταστροφή. Υπάρχουν ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή», ήταν τα λόγια του κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και Α’ και Β’ Πειραιά, «για να μάθουμε όλη την αλήθεια», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και συνεχάρη τους δημάρχους «που κινήθηκαν με δικά τους μέσα και χωρίς συντονισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα», τόνισε καταλήγοντας.