Τι λέει το Μαξίμου

Πήρε πίσω την παραίτηση ο Κουρουμπλής μιλώντας για λογοπαίγνιο

14/09/17 • 12:16 | UPD 18/09/17 • 14:25

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης. #ΕΤ #πολιτική

Τελικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, πήρε πίσω τα περί παραίτησή του και κάνει λόγο για ένα λογοπαίγνιο. 

«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης.

Νωρίτερα είχε πει μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» «Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού».Επίσης τόνισε πως «η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε 20-25 μέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Είπε ακόμη πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις εξειδικευμένες εταιρίες.Σχετικά με τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπλοιο είπε πως «όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

Ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη. Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.

Μητσοτάκης: Να κάνει αποδεκτή ο πρωθυπουργός την παραίτηση Κουρουμπλή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Φάληρο όπου ενημερώθηκε για τις ανυπολόγιστες συνέπειες της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης εξήγησε τον κ. Μητσοτάκη πως έχει η κατάσταση και τι ενέργειες έχουν γίνει ως τώρα.

«Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να καθαρίσει ο Σαρωνικός και οι πολιτες να απολαμβάνουν την θάλασσα. Δυστυχώς μια μέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για να έρθει η καταστροφή. Υπάρχουν ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή», ήταν τα λόγια του κ. Μητσοτάκη.

Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός θα κρίνει

«Ο κ. Κουρουμπλής είπε το αυτονόητο, ότι η παραίτηση κάθε υπουργού είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει. Ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας, για τον απολογισμό, και, νομίζω, ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Real fm»

Copy link
Powered by Social Snap