Η απάντηση του πρωθυπουργού στον Ελεύθερο Τύπο για τις σχέσεις με τον Μαδούρο

10/09/17 • 15:49 | UPD 10/09/17 • 15:53

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση του Ελεύθερου Τύπου για τις σχέσεις με την Βενεζουέλα και Νικολάς Μαδούρο #Πολιτικη #Ελλάδα #ΕΤ

Για την σχέση της Ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός από τον δημοσιογράφο του «Ελεύθερου Τύπου» Άγγελο Αγγελίδη στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως « μας προβληματίζει το γεγονός της έντονης κοινωνικής αντιπαράθεσης στη Βενεζουέλα. Μας προβληματίζει το γεγονός που υπάρχει στην Βενεζουέλα. Είναι στα πρόθυρα του εμφύλιου σπαραγμού.Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και κρίνεται για τις αποφάσεις της. Αυτό που έχω ζητήσει και από τον Υπουργό Εξωτερικών είναι – και θα το κάναμε σε κάθε περίπτωση- να γίνει προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης. Δεν είναι ευχάριστο αυτό που βλέπουμε ότι συμβαίνει στη χώρα, αν και υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής.Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι η επιβολή κυρώσεων αλλά η ανάληψη δράσης που θα συμβάλει στην εξομάλυνση. Θα ήταν μία θέση και στάση αρχής είτε αφορούσε μία χώρα τόσο μακριά από μας είτε μία χώρα στη γειτονιά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Copy link
Powered by Social Snap