Γεωργιάδης: Δεν υπήρξα ποτέ μου ακροδεξιός

10/09/17 • 13:46 | UPD 10/09/17 • 13:46

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, τονίζει πως δεν θέλει το όνομά του να χρησιμοποιείται ως διαφήμιση του αντισημιτισμού #Πολιτική #ΕΤ

Για τη μάχη των ιδεών που πρέπει να δοθεί μίλησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν αισθάνεται «ξένο σώμα» στο κόμμα, αλλά και πως δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιός.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζει πως δεν θέλει το όνομά του να χρησιμοποιείται ως διαφήμιση του αντισημιτισμού και δεν καταλαβαίνει γιατί κατηγορείται επειδή κάποιος (ο Στυλιανός Παττακός) αποφάσισε να του στείλει το βιβλίο του με αφιέρωση – βιβλίο που, όπως λέει, δεν υπάρχει καν στην κατοχή του.

«Ο Τσίπρας μέσα του είναι κομμουνιστής», λέει σε άλλο σημείο, και συμπληρώνει:

«Απόδειξη ότι, ενώ ψηφίζει τα πάντα για να κρατήσει την καρέκλα, το κάνει με κόπο γιατί δεν τα πιστεύει καθόλου».

«Η εμμονή του στην εξουσία», συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας έχει τρομερό ταλέντο σαν ρήτορας, τρομερό ταλέντο ως δημαγωγός, δυστυχώς είναι εντελώς ακατάλληλος για πρωθυπουργός κι αυτό που κυρίως με φοβίζει δεν είναι η ανικανότητά του στα οικονομικά θέματα, η οποία είναι αποδεδειγμένη. Είναι ότι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό».

Ο κομμουνισμός, σημειώνει επίσης ο κ. Γεωργιάδης, δεν του αρέσει, επειδή δεν του αρέσει ο ολοκληρωτισμός. «Μου αρέσει η ελευθερία, η δημοκρατία, να υπερασπίζεται ο καθένας την ιδεολογία του, αλλά όχι διά της βίας», λέει και εξομολογείται ότι θα μπορούσε να καλέσει ακόμη και τους αναρχικούς που έκαψαν το βιβλιοπωλείο του να συζητήσουν μαζί του.

Όσο για την ταμπέλα «φον Άδωνις», απαντά ότι θα τη δεχόταν αν αυτοί που του τη φόρεσαν έγραφαν «φον Τσίπρας και φον Καμμένος με δύο θαυμαστικά», θυμίζοντας πως ποτέ δεν είπε ότι η χώρα ζει σε μνημονιακή κατοχή, ούτε πως όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο είναι «γερμανοτσολιάδες», χαρακτηρισμός που τον ενοχλεί, γιατί ο ίδιος δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός, «ούτε του Τσίπρα και του Καμμένου».

Copy link
Powered by Social Snap