ΝΔ: Να δοθεί παράταση στην ηλεκτρονική δήλωση ενδιαφέροντος για Δημόσια Ι.Ε.Κ.

30/08/17 • 18:14 | UPD 05/09/18 • 11:13

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο τομεάρχης της ΝΔ ζήτησε να δοθεί παράταση στην ηλεκτρονική δήλωση ενδιαφέροντος για τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. #Eλλάδα #Παιδεία #ΕΤ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, επανήλθε σήμερα στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την διαδικασία εγγραφής στα δημόσια ΙΕΚ και επεσήμανε εκ νέου τον κίνδυνο αποκλεισμού μεγάλου αριθμού υποψηφίων.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ εξαιτίας της αλλαγής από την κυβέρνηση της σχετικής διαδικασίας εγγραφής ζήτησε να δοθεί παράταση στην ηλεκτρονική δήλωση ενδιαφέροντος για τα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Ανδριανός αναφέρει: «Με την απάντησή του, ο Υφυπουργός επιβεβαιώνει ότι αποκλείονται από τη διαδικασία εγγραφών όσοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και Γ.Ε.Λ. δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως την Παρασκευή. Η προχειρότητα του σχεδιασμού που οδήγησε σε αυτήν την προβληματική κατάσταση, με την προθεσμία που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στους υποψηφίους, δεν κρύβεται πίσω από ρητορικές ακροβασίες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί άμεση παράταση στην ασφυκτική προθεσμία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου να μην χάσουν το δικαίωμα απόκτησης, χωρίς κόστος, τίτλου σπουδών επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων».

Χθες, ο κ. Ανδριανός είχε αναφέρει ότι την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, με έγγραφο που δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου, ενημέρωσε τους Διευθυντές των δημοσίων Ι.Ε.Κ. ότι η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω πληροφοριακού συστήματος το οποίο, με βάση το έγγραφο, ανοίγει την Παρασκευή 25/8/2017 (δηλαδή την ίδια ημέρα της ενημέρωσης) και κλείνει την 1/9/2017, δηλαδή την ημέρα που σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. ξεκινά η διαδικασία της εγγραφής.