12/08/17 • 08:39 | UPD 12/08/17 • 09:03

#Tags:

Γκρίνιες στην κυβέρνηση για τον διορισμό Παππά στον ΟΑΣΘ

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να απλώσουν δίχτυ προστασίας πέριξ του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για την τοποθέτησή του στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την… κατακεραύνωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον διχασμό εντός της Κουμουνδούρου.

Στον κατάλογο των υπερασπιστών του διορισμού του ιστορικού στελέχους της Κουμουνδούρου, που αποτέλεσε… κόκκινο πανί για Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, προστέθηκαν χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ωστόσο οι βολές εκτοξεύονται πλέον και εκ των έσω. Αρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», στην επίσημη εφημερίδα της κυβερνητικής παράταξης, υποστηρίζει πως ο Στ. Παππάς είναι λάθος επιλογή για τον ΟΑΣΘ, με τις αιχμές να είναι εμφανείς σε κάθε λέξη.

«…Πέμπτον. Παρ’ όλα αυτά, ο Στέλιος Παππάς είναι λάθος επιλογή για τον ΟΑΣΘ. Σοβαρό λάθος, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Γιατί πρόκειται για πολιτική επιλογή. Και στις πολιτικές επιλογές παίρνονται υπόψη κι άλλα πράγματα, εκτός από το βιογραφικό και τις δυνατότητες του υποψηφίου. Οι συσχετισμοί, οι αντιδράσεις, η εντύπωση, η εικόνα, ο αντίπαλος. Αν τα αφαιρέσουμε αυτά, τότε πέφτουμε ή στο αμάρτημα της άγνοιας ή στον λάκκο της αλαζονείας. Εκτον, πολλά θα ειπωθούν ακόμα, αλλά ένα έχει σημασία. Να αποδειχθεί ο Στέλιος εξαιρετικά καλός. Γιατί μόνο ως εξαίρεση, λόγω εξαιρετικών προσόντων και εξαιρετικών αποτελεσμάτων, θα πειστεί ο καμένος στον παλιό χυλό κόσμος, που φυσάει και το γιαούρτι του Μαξίμου, πως αν και Παππάς, καλώς χρίστηκε και ζευγάς…», σχολίασε ο αρθρογράφος, Θανάσης Καρτερός. Ωστόσο, τις ενστάσεις της «Αυγής» δεν φαίνεται να τις συμμερίζονται σε Μαξίμου και κυβέρνηση.

Μέσω δήλωσης-ασπίδα στην επιλογή Παππά, ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε την κίνηση διορισμού ως… αμιγώς πολιτική. «Οι επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οφείλονται στο γεγονός ότι μπαίνει στη “φωλιά” των φαύλων και με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αρχίσει ήδη να… χαλάει τη σούπα σε κάποιους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σταθεί όρθιος στους αγώνες, στις εξορίες και στη ζωή. Προφανώς και δεν θα τον πτοήσουν τώρα οι αήθεις επιθέσεις. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία ούτως ώστε να τοποθετηθεί σε μια τέτοια θέση. Εχοντας ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολόγου για περισσότερα από 30 χρόνια και έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια επιλογή μάχης, ενός αγωνιστή της Αριστεράς που για πάνω από 55 χρόνια βρίσκεται αδιαλείπτως στα κινήματα και παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία», υποστήριξε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο διορισμός Παππά είναι «ζήτημα πολιτικής αναγκαιότητας», είπε, από την πλευρά του, ο κ. Μαυραγάνης, που παραδέχτηκε (στον Σκάι) διορισμούς στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από τον κομματικό μηχανισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι έγιναν «ώστε να υπάρχει η πολιτική βούληση στην επίλυση των προβλημάτων».

Σε αυτό καθαυτό το μέτωπο του στρατοπέδου των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και στον απόηχο της προσπάθειας να μπει… φρένο στα σενάρια ρωγμών στο ετερόκλητο σχήμα, μετά τις αιχμές του Πάνου Καμμένου κατά του Νίκου Βούτση και την αναδίπλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, αίσθηση προκαλεί ως προς τη χρονική συγκυρία το… άνοιγμα από την πλευρά του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως… όσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε το ιστορικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη δεν τους αφορούν πλανώνται, καλώντας σε κοινό μέτωπο. «Ο Λαλιώτης έστειλε το μήνυμα και είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή της πρέπει να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο κ. Κουρουμπλής, για να λάβει απάντηση από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Ο κ. Κουρουμπλής ήταν ο άνθρωπος που το 2012 παίζοντας θέατρο στη Βουλή και με τρεμάμενη φωνή μάς είπε “συγκινημένος” ότι δεν μπορεί να ψηφίσει 2,5 δισ. μέτρα γιατί του έστειλε επιστολή η κόρη του. Με ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 20 δισ. μέτρα, αλλά η κόρη του δεν έστειλε ούτε ένα γράμμα… Ξεπέρασε εύκολα τη συνεργασία με τον ακροδεξιό Καμμένο και ούτε ένα γράμμα από την κόρη… Ο κ. Τσίπρας τον επιβράβευσε για τις υπηρεσίες του ως δούρειο ίππο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ και τον κρατά στην υπουργική καρέκλα», έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
dgatsios@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή