Η απίθανη δικαιολογία της Καφαντάρη: Ο Μακρυγιάννης τίμησε την σημαία που ήταν αμόρφωτος [βίντεο]

05/08/17 • 12:14 | UPD 05/08/17 • 14:00

Η Χαρά Καφαντάρη για να υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική προέβη σε μία άστοχη σύγκριση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και αρχικά υποστήριξε πως «πλέον η χώρα μας επανέρχεται στην κανονικότητα» ενώ «είχαμε πυκνό κοινοβουλευτικό έργο αυτές τις δύο εβδομάδες που δείχνουν ακριβώς αυτή την κανονικότητα».

«Τα δύσκολα περάσανε αλλά έχουμε μπροστά μας κι άλλα, δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Το ζητούμενο είναι τέτοια εποχή του χρόνου να έχουμε βγει από την επιτροπεία» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα που προέκυψε μετά το Προεδρικό Διάταγμα για επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση αναφέροντας σαν παράδειγμα τον… Μακρυγιάννη:«Επειδή μιλάνε για διακρίσεις, το ζητούμενο είναι να δίνουμε σε όλους την ευκαιρία για αριστεία. Ποιοι σήκωσαν και ποιοι μάτωσαν για την ελληνική σημαία; Θα θυμίσω την ελληνική ιστορία και τον Μακρυγιάννη. Δε νομίζω ότι ήταν μορφωμένος, όμως τίμησε την ελληνική σημαία,έγραψε και τα απομνημονεύματά του».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημαία ανήκει σε όλους, όμως ο Μακρυγιάννης δεν έγινε στρατηγός με κλήρωση, πάντα υπάρχουν κριτήρια» της απάντησε η Σοφία Βούλτεψη.

«Η κυβέρνηση κάνει μόνο προπαγάνδα και αποπροσανατολισμό» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Λέτε ψέματα» συνέχισε η κυρία Βούλτεψη. «Όχι, εσείς λέτε ψέματα» αντέτεινε η κυρία Καφαντάρη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία τόνισε: «Δεν προστατεύετε το άσυλο, προστατεύετε την απόλυτη μπαχαλοποίηση».

«Μιλάτε εσείς για μπαχαλοποίηση; Εσείς που φτάσατε εδώ τη χώρα;» ήταν η άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Δημοφιλή