Ηθελαν να καταργήσουν και την προσευχή στα σχολεία!

04/08/17 • 09:12 | UPD 04/08/17 • 09:14

Την αποκάλυψη ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση της προσευχής έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ύστερα από επέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης (Real FM): «Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχιζε, λέγοντας: «Το άλλο είναι κομμάτι συνδεδεμένο με τη μαθητική ιστορία αυτού του τόπου, με τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου. Η άμιλλα και ο συναγωνισμός μεταξύ των μαθητών και του Δημοτικού και κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με ποιος κρατά τη σημαία. Αυτά τα πράγματα δεν είναι βεβαίως το κυρίως θέμα που αυτήν τη στιγμή καίει την ελληνική κοινωνία, αλλά σίγουρα είναι μια προσβολή στην ιστορία αυτού του τόπου».

Από την στήλη «Παράτυπος» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Διαβάστε ακόμα: Μετά την «ποινικοποίηση» της αριστείας καταργούν και την διαγωγή στα απολυτήρια

Δημοφιλή