Μητσοτάκης για την Υγεία: Ή ψεύτες είστε ή άσχετοι!

03/08/17 • 15:32 | UPD 03/08/17 • 15:33

Πρόχειρο και ανεδαφικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την υγεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή.

«Εκφράζει την εμμονή σας να διχάζετε την κοινωνία, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα. Τι είναι αυτό που βαφτίζετε μεταρρύθμισης; Η αλόγιστη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, με ένα σύστημα που περιορίζει τις επιλογές του στην πρωτοβάθμια Υγεία;», είπε.

«Το σύστημα που είχαμε οικοδομήσει προέβλεπε αρμονική συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το αντικαταστείτε με μια βαριά δομή που για μας είναι περιττή. Ενεργείτε χωρίς καμία αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης. Προσθέτετε βάρη που η χώρα μας δεν μπορεί να τα σηκώσει. Οι πελατειακές πολιτικές έχουν πεθάνει. Η λογική που εισάγετε στο νομοσχέδιο είναι ξεπερασμένη. Σε όλες τις χώρες οι δημόσιες υπηρεσίας δεν παρέχονται από δημόσιους υπαλλήλους. Εχω αμφιβολίες αν οι δομές που δημιουργείτε θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών», τόνισε.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο κύριος Τσίπρας αν και μηχανικός, με τους αριθμούς δεν τα πηγαίνει καλά. Κάντε την πρόσθεση και σκεφτείτε πόσες προσλήψεις θα χρειαστούν, γιατί εκεί είναι η ταμπακιέρα. Οι ευρωπακοί πόροι δεν είναι για το πελατειακό κράτος που προσπαθεί να φτιάξει άρον-άρον ο Τσίπρας. Γνωστή η φάμπρικα η οποία στήνετε στην Υγεία! Σταματήστε να κοροϊδεύετε. Και μετά σας ενοχλεί που σας λένε ψεύτες. Ή ψεύτες είστε ή άσχετοι!».

Δημοφιλή