Αυτοί είναι οι 7 που ψήφισαν τον νόμο για την Παιδεία ενώ είχαν ψηφίσει και το «νόμο Διαμαντοπούλου»

02/08/17 • 15:00 | UPD 02/08/17 • 15:01

Μπορεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία να ξεσήκωσε πολιτική κόντρα ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει και δεν είναι άλλο από τους βουλευτές που είχαν ψηφίσει τον νόμο Διαμαντοπούλου και τώρα ψήφισαν αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος Γαβρόγλου πρόκειται ουσιαστικά για πλήρες «ξήλωμα» του νόμου που είχε ψηφιστεί με 255 ψήφους. Τότε, το 2011 «ναι» είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ «όχι» είχαν ψηφίσει τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως όμως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, υπάρχουν αυτήν την στιγμή επτά βουλευτές που τώρα ξήλωσαν με την ψήφο τους τον νόμο που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει πριν από έξι χρόνια!

Συγκεκριμένα η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Έλενα Κουντουρά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, άνηκαν στους 255 βουλευτές που είχαν ψηφίσει τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου. Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος, σήμερα απουσίαζε από την συνεδρίαση.

Αυτό συνέβη καθώς το 2011 οι βουλευτές αυτοί άνηκαν στις κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, οι πέντε από αυτούς είναι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ τρεις είναι και υπουργοί στο κυβερνητικό σχήμα.

Δημοφιλή