Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού – Μηνύματα για την Αγιά Σοφιά

23/06/17 • 19:12 | UPD 23/06/17 • 21:04

Στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού  «επιτέθηκαν» Τούρκοι χάκερς, κάτι που έκαναν οι ίδιο γνωστό στη σελίδα τους στο facebook

Στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού  «επιτέθηκαν» Τούρκοι χάκερς, κάτι που έκαναν οι ίδιο γνωστό στη σελίδα τους στο facebook.

Σε αυτήν υποστήριξαν ότι αυτό ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που άφησε το εξής μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Η νέα πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21.06.2017) και μάλιστα φρόντισαν να μεταδοθεί και από την κρατική τηλεόραση. Η ανάγνωση του Κορανίου και η προσευχή έγιναν παρουσία επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα πρόκληση των Τούρκων, υπενθυμίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η συμπεριφορά αυτή «προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».

«Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (…) Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.