ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νέες «βόμβες» Φίλη: Έχουν γίνει επαναπροωθήσεις Τούρκων – Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σκληρή λιτότητα

20/06/17 • 11:24 | UPD 20/06/17 • 11:30

Μια αναφορά που θα προκαλέσει περαιτέρω συζητήσεις και ρίχνει και άλλο «λάδι στη φωτιά», που ξέσπασε μετά τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις Τούρκων που ζητούσαν άσυλο, στη γειτονική χώρα, έκανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ειδικότερα, ο άλλοτε υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη.

Εξάλλου, ο ίδιος μιλώντας στον ANT1, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα».

Στην ερώτηση όμως γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι καμία βεντέτα αλλά μέλος μίας συλλογικότητας. «Τα λέω αυτά από την αγωνιά μου για τη συλλογική προσπάθεια».

Έχουμε ψηφίσει μέτρα που δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η κοινωνία, είπε ο κ. Φίλης και στην ερώτηση αν θα ψηφίσει νέα μέτρα απάντησε ότι το θέμα δεν είναι αν θα τα ψηφίσει ο κ. Φίλης αλλά εάν τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης είπε ότι πρεσβεύει τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» και ήρθε η ώρα μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση να κάνει την κοινωνική στροφή.

Επετέθη εν νέου στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απλώς αναγκαστική για να υπάρξει κυβέρνηση.

Δημοφιλή