η απαντηση του μανωλη γλεζου

Στο περιθώριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «σόου» της στο Δίστομο

12/06/17 • 14:58 | UPD 12/06/17 • 14:58

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προσπάθησε να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον Γερμανό πρέσβη στην τελετή του δήμου Διστόμου για την θηριωδία των ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

Την ώρα όμως που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήγε να σταματήσει τον Γερμανό πρέσβη, παρενέβη ο Μανώλης Γλέζος και τον πήρε από τον χέρι! Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Κωνσταντοπούλου: Η αντίσταση δεν είναι μονοπώλιο των ηρώων

Μάλιστα η πρώην πρόεδρος της Βουλής έδωσε συνέχεια στο προσωπικό της show και ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια ανάρτηση στην οποία σημειώνει: «Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής. Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μονοπώλιο των ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη».

Η ανάρτηση πλαισιωνόταν από την ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνουν: «Ο επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου για την πανηγυρική ομιλία ισχυρίσθηκε ότι έχει κάνει επίσημη μελέτη και ότι οι Γερμανικές Οφειλές δεν οφείλονται. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γερμανό πρέσβη για την παρουσία του. Ο Μανώλης Γλέζος δεν αντέδρασε. Είναι δικαίωμά του»

Γλέζος: Άλλα έκανες σαν πρόεδρος της Βουλής

Αιχμηρή ήταν όμως η απάντηση του Μανώλη Γλέζου.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι όλα όσα έκανε, ειδικά μετά τη συμφωνία της με το κείμενο στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας που επιτίθεται σφόδρα στον Μανώλη Γλέζο, «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής» προσθέτοντας ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται, επίσης, λόγος για απόψεις a la carte καθώς υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την ομιλία από μικροφώνου του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Δείτε το βίντεο που παράθεσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών με τις καταθέσεις στεφάνων και τις ομιλίες από την εκδήλωση αυτή

Παράλληλα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θυμίζει ότι:

– στις 10 Ιουνίου 2015 πάλι ως πρόεδρος της Βουλής είχε παρεβρεθεί στην εκδήλωση για το Δίστομο μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

– τον Ιούνιο του του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις. Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε, όμως, η παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

Ειδικά δε για την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας με την οποία κατηγορείται ο Γλέζος ότι «έβαλε με τα χέρια του στο μνημείο τη σημαία του κατακτητή» και την οποία προσυπέγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σημειώνει ότι αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα για την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μανώλη Γλέζο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επιχείρησε να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου στο Δίστομο από τον Γερμανό πρέσβη λέγοντας του ότι «πρέπει πρώτα να καταβάλετε τις πολεμικές αποζημιώσεις». Στην εικόνα αυτή αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επιδεικτικά αγνόησε την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πήρε από το χέρι τον Γερμανό διπλωμάτη προκειμένου να του επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι. Εξηγώντας, δε, λίγο αργότερα την κίνησή του αυτή το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είπε ότι «Tο παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Παπαδημούλης: Ύβρις και αθλιότητα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αντίθετος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε και ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον ήρωα Μανώλη Γλέζο, ότι «έβαλε την σημαία των κατακτητών στο μνημείο των θυμάτων»! Ιστορική ύβρις και αθλιότητα!» έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έγραψε χθες στο Facebook για το περιστατικό: «Χθες έκανα το αυτονόητο. Για όλους τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Γερμανίας το κατάλαβε κι έκανε πίσω. Ο Μανώλης Γλέζος προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων. Τα υπόλοιπα στο κείμενο του Διαμαντή Καραναστάση, που λίγοι θα είχαν την τόλμη να γράψουν. Προσυπογράφω»

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Γλέζο

Στο πλευρό του Μανώλη Γλέζου στάθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον συνεχάρη

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Μανώλη, για πολλοστή φορά έδειξες πώς φέρονται οι γνήσιοι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης».

Copy link
Powered by Social Snap