Τσκαλώτος-Λε Μερ – «Πρέπει να κάνουμε πολλά για θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup»

12/06/17 • 13:34 | UPD 12/06/17 • 17:56

«Θα πρέπει να κάνουμε πολλά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ

«Θα πρέπει να κάνουμε πολλά τις επόμενες δύο ημέρες για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ από το υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκεται αυτή την ώρα για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. Κομψός, ευγενής, προσιτός και κοινωνικός, δεν δίστασε να χαιρετήσει δια χειραψίας έναν προς έναν τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου.

Για πρώτη φορά πάντως ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να βγει από το γραφείο του και να υποδεχτεί τον υψηλό καλεσμένο του στο διάδρομο κοντά στα ασανσέρ από τα οποία ανέβηκε ο Γάλλος υπουργός και η συνοδεία του –μέλος της οποίας χαιρέτησε επίσης τους δημοσιογράφους λέγοντας «γεια σας» στα ελληνικά! Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο προκάτοχος του κ.Λε Μερ, Μισέλ Σαπέν, είχε βρεθεί να ψάχνει μόνος του δεξιά και αριστερά για να βρει το γραφείο του κ. Τσακαλώτου, καθώς δεν τον περίμενε κανείς για να τον υποδεχτεί στον 6ο όροφο της οδού Νίκης.

Ο κ. Λε Μερ αναμένεται να παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά την γαλλική συμβιβαστική πρόταση για το ζήτημα του χρέους, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή στο προσεχές Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στο Λουξεμβούργο.