Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται προηγούμενη ΚΥΑ για τις «Απάτητες Παραλίες», προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας, ενσωματώνοντας νέες παραλίες στη λίστα των Απάτητων Παραλιών, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από 238 σε 251.
Με την ανωτέρω τροποποίηση επιδιώκεται η αποτελεσματική προστασία παραλιών, που έχουν ιδιαίτερη αισθητική, γεωμορφολογική ή οικολογική αξία, καθώς και η διατήρηση των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας που απαντώνται στις συγκεκριμένες παραλίες. Ειδικότερα, αυξάνονται οι αιγιαλοί και παραλίες εντός περιοχών που συμπεριλαμβάνονται στον Εθνικό Κατάλογο Περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 και στις οποίες απαγορεύεται πλέον η παραχώρηση απλής χρήσης, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες.
Δείτε τις απάτητες παραλίες ΕΔΩ
Ειδήσεις Σήμερα
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί και μόνη της στο πλευρό χωρών της ΕΕ που απειλούνται
- Κρήτη: Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές – Σε χώρο προσωρινής παραμονής 56 άτομα που εντοπίστηκαν στα νότια του νησιού
- Νίκος Παπαθανάσης: «Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης»
- Σάμος: «Όαση αυθεντικότητας και εξωτικής ομορφιάς» σύμφωνα με γερμανικά μέσα
- Σεισμός στο Λασίθι: Η στιγμή που τα 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί – Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι [Βίντεο]