Ταμείο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών ιδρύει ο Μπιλ Γκέιτς

12/12/16 • 16:17 | UPD 12/12/16 • 16:17

Το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σκοπεύει να διαθέσει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς, σε συνεργασία με 19 ακόμα επενδυτές, για τη δημιουργία ενός Ταμείου που στόχο θα έχει την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας.

Το Breakthrough Energy Ventures θα επενδύει σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την «μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τουλάχιστον μισό γιγατόνο». Το Ταμείο, στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης ο ιδρυτής της εταιρείας Alibaba Τζακ Μα, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ξεκίνησε επίσημα τις λειτουργίες του σήμερα και αναμένεται να αρχίσει να κάνει επενδύσεις στις αρχές του 2017. Κύριος στόχος θα είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Wired, ο Γκέιτς υποστηρίζει ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε πιθανές επενδύσεις.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείς να διαθέσεις 50 εκατομμύρια δολάρια και να περιμένεις δύο χρόνια και τότε θα ξέρεις τι έχεις. Στο χώρο της ενέργειας κάτι τέτοιο δεν ισχύει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εταιρείες οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε η επόμενη γενιά να έχει αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και χωρίς ρύπους, ενέργεια».