Πέντε συμβουλές για να γίνετε πιο παραγωγικοί με τη νέα χρονιά!

28/12/16 • 17:01 | UPD 28/12/16 • 17:01

Με το νέο έτος που υποδεχόμαστε εντός ολίγων ημερών, θα ήταν φρόνιμο να κάνουμε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις κακές μας συνήθειες και να κάνουμε μια νέα αρχή! Σ’ αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβάνεται και το να αρχίσουμε να θέτουμε τις σωστές προτεραιότητες ώστε η καθημερινότητα να γίνει πιο εύκολη και η εργασία μας πιο αποδοτική.

Σας παρουσιάζουμε πέντε απλές συμβουλές ώστε να βελτιστοποιήσετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας.

Ξεκινήστε την ημέρα σας δύο ώρες νωρίτερα

Όσο ωραίο κι αν είναι να χουζουρεύουμε το πρωί, αυτό, ίσως «σκοτώνει» τα πρωινά. Ο Ματ Μέιμπερι, υπεύθυνος στρατηγικής απόδοσης, λέει ότι πρέπει να βάζετε το ξυπνητήρι να χτυπάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη της εργασίας σας. «Έχετε καθημερινές υποχρεώσεις και η επαρκής προετοιμασία γι’ αυτές από πριν θα σας βοηθήσει να δώσετε τον τόνο σε ολόκληρη την ημέρα» λέει.

Κάντε τα email σας πιο λιτά

Σε κανέναν δεν αρέσει να στέλνει τεράστια και σύνθετα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και σε κανέναν επίσης δεν αρέσει να λαμβάνει τέτοια email. Φροντίστε οι απαντήσεις σας να είναι σύντομες και περιεκτικές. Ιδανικά, όπως λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Squarespace, Άντονι Κασαλένα, τα email σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις δύο προτάσεις. «Αν ένα μήνυμα απαιτεί μια μεγαλύτερη απάντηση, προτιμώ να έχω μια συζήτηση πρόσωπο-με-πρόσωπο ή τηλεφωνικά» καταλήγει.

Ορίστε στρατηγικά τις συναντήσεις σας

Αν πρόκειται να επισκεφθείτε μια άλλη πόλη για μια επιχειρηματική συνάντηση, χρησιμοποιήστε τον χρόνο σας όσο πιο έξυπνα μπορείτε. Ας πούμε, εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία για να συναντήσετε πιθανούς νέους πελάτες και να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας διασυνδέσεις. Διαλέξτε μια τοποθεσία, και κανονίστε συναντήσεις τη μία μετά την άλλη. «Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος» λέει ο Ρόμπερτ Χέρζαβεκ, επικεφαλής του Herjavec Group. «Λειτουργήστε στρατηγικά ως προς το τι πρέπει να επιτύχετε και πώς θα βελτιστοποιήσετε τον χρόνο των μετακινήσεών σας».

Οργανώστε τις σκέψεις σας σε ένα και μόνο email

Κάποιες φορές, ένα σαφές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από μια σειρά μεμονωμένων συναντήσεων. Κάθε εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος προϊόντων της Airbnb, Τζο Ζάντεχ, στέλνει ένα email στην ομάδα του περιγράφοντας τα πρότζεκτ πάνω στα οποία εστιάζει στη δουλειά και τι τον εμπνέει εκτός δουλειάς. «Αυτό με αναγκάζει όχι μόνο να ορίσω προτεραιότητες, αλλά και να οργανώσω καλύτερα τις σκέψεις μου» λέει ο ίδιος.

Σταματήστε να διαβάζετε και ξεκινήστε να πράττετε

Πόσο χρόνο σας πήρε να διαβάσετε αυτό το άρθρο; Ο Άνταμ Γκραντ πιστεύει ότι θα μπορούσατε να είχατε χρησιμοποιήσει τον χρόνο σας για να μάθετε μια νέα δεξιότητα. «Προσπαθήστε να μάθετε κάτι – να δακτυλογραφείτε ταχύτερα ή να χρησιμοποιείτε λογισμικό αναγνώρισης φωνής. Και πάψτε να χάνετε τον χρόνο σας διαβάζοντας συμβουλές αύξησης της παραγωγικότητας» λέει ο Γκραντ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Wharton School του University of Pennsylvania.