Αντίγραφο του Τιτατανικού σε πλήρες μέγεθος φτιαχνουν στην Κίνα [βίντεο]

02/12/16 • 19:04 | UPD 02/12/16 • 19:04

Μια… τιτάνια κατασκευή φιλοδοξούν να κάνουν στην Κίνα, αφού ξεκίνησε η απόπειρα κατασκευής ενός αντιγράφου πλήρους μεγέθους του θρυλικού «Τιτανικού».

Σύμφωνα με το protothema.gr, το τεράστιο έργο της κατασκευής του πλοίου-αντίγραφου ανέλαβε η εταιρεία Wuchang Shipbuilding Industry Co. η οποία έχει ανακοινώσει ότι ο «Τιτανικός νούμερο δύο» θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 αλλά δεν θα βγει ποτέ στα… ανοιχτά, αφού ο σκοπός είναι να λειτουργήσει αποκλειστικά ως αξιοθέατο.

Στελέχη της κατασκευαστικής εταιρίας δήλωσαν πως το δημιούργημά τους θα είναι πιστό αντίγραφο του θρυλικού πλοίου και πως θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους του πρωτότυπου, όπως τη μεγάλη τραπεζαρία, το θέατρο, τις καμπίνες της πρώτης θέσης και το κατάστρωμα με την πισίνα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τραπέζι για να δειπνούν στο εστιατόριο του «Τιτανικού Νο 2» αλλά και να διανυκτερεύουν σε αυτό, ωστόσο δεν θα έχουν την ευκαιρία να το δουν να σκίζει να κύματα, αφού θα παραμένει πάντα αγκυροβολημένο.

Ο αυθεντικός «Τιτανικός» βυθίστηκε το 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο, μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.