«Πυραμίδες στην Ανταρκτική»; Οι εικόνες που έγιναν viral σε όλο τον κόσμο [βίντεο]

22/11/16 • 10:50 | UPD 22/11/16 • 10:50

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και καιρό εικόνες από δορυφόρους ή/και εξερευνητές- σύμφωνα με δημοσιεύματα- και δείχνουν σχήματα στην Ανταρκτική που εύκολα φέρνουν στο μυαλό μας το σχήμα μιας πυραμίδας, προκαλώντας «πυρετό» στους απανταχού συνωμοσιολόγους και οπαδούς των θεωριών περί αρχαίων αστροναυτών, χαμένων πολιτισμών κ.ο.κ.

Το αντικείμενο που φαίνεται να ξεπροβάλλει από το χιόνι θυμίζει όντως αρκετά πυραμίδα- και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Star, δεν είναι μόνο ένα, αλλά τρία, με ένα να βρίσκεται 10 μίλια από την ακτή της παγωμένης ηπείρου, ενώ ένα άλλο βρίσκεται πιο κοντά στην ακτή.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί κάνουν λόγο για μια πιθανή αρχαιολογική ανακάλυψη τεράστιας σημασίας, καθώς, αν ισχύει αυτό – εάν οι εικόνες αυτές είναι αυθεντικές και όντως πρόκειται για τεχνητούς σχηματισμούς- θα πρόκειται για μια απόδειξη ότι στην Ανταρκτική είχε δραστηριότητα ένας αρχαίος, πιθανώς άγνωστος, πολιτισμός. Σημειώνεται πως, πέρα από τις θεωρίες, η Ανταρκτική έχει αποδειχθεί πως στο πολύ μακρινό παρελθόν, χιλιάδες χρόνια πριν, ήταν θερμή- σε κάθε περίπτωση, πολύ πιο θερμή από ό,τι είναι τώρα, οπότε και σίγουρα η παγωμένη ήπειρος κρύβει πολλά μυστικά για την επιστήμη εν γένει (ειδικά σε τομείς όπως η παλαιοντολογία, η βιολογία κ.ο.κ).

Όπως και να έχει πάντως, ουκ ολίγοι εκτιμούν πως πιθανότατα να πρόκειται για άλλο ένα hoax (καθώς οι αναφορές αυτές αναδύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Διαδίκτυο), ή απλά για την παρερμηνεία ενός φυσικού φαινομένου, ονόματι «nunatak», με κορυφές βουνών που ξεπροβάλλουν από τους πάγους.