Η πόλη-πείραμα της Κίνας που οι κάτοικοι ζουν σε βίλες και μετακινούνται με ελικόπτερα [βίντεο]

19/11/16 • 21:04 | UPD 19/11/16 • 21:06

Ένα «πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την Huaxi, την πόλη-πείραμα- και μια απ’ τις πλουσιότερες- της Κίνας.

Η σοσιαλιστική αυτή πόλη- έτσι την ονομάζει η κυβέρνηση- χτίστηκε το 1961 στην μέση του πουθενά, με στόχο να δώσει σε απλούς πολίτες τις κατάλληλες συνθήκες και εφόδια να κάνουν τους ίδιους και την περιοχή πλουσιότερη.

Και το πείραμα φαίνεται να πέτυχε, καθώς και οι 2.000 κάτοικοι έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό περισσότερα από 140.000 δολάρια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και για να καλέσουν ταξί-ελικόπτερα. Ως κίνητρο για να γεμίσει ζωή η πόλη, η κινεζική κυβέρνηση προσέφερε δωρεάν βίλες και αυτοκίνητα στους κατοίκους, ώστε εκείνοι να έχουν τους πόρους και τα κίνητρα να εργαστούν σκληρά για να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Όλα μπορεί να φαντάζουν ονειρικά, μόνο που η Huaxi έχει και το τίμημά της. Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, ενώ εάν μετακομίσουν σε άλλη πόλη, θα χάσουν όλα τους τα προνόμια, το σπίτι και όσα χρήματα έχουν βγάλει. Και αυτό γιατί, κατά ένα τρόπο, η πόλη ήταν αυτή που τους βοήθησε να τα βγάλουν. Ακόμα, όλα τα σπίτια είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Copy link
Powered by Social Snap