Εκλέρ μήκους…. 503 μέτρων- Παγκόσμιο ρεκόρ

19/11/16 • 18:34 | UPD 19/11/16 • 18:34

Η αλήθεια είναι πως το εκλέρ, τα γνωστά σε εμάς εκλεράκια, είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό.

Φαίνεται πως εκεί στο Βέλγιο όχι μόνο ενστερνίζονται αυτήν την άποψη αλλά είπαν να κάνουν και… το κάτι παραπάνω, με την τελευταία δημιουργία τους να καταρρίπτει παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο λόγος για το εκλέρ που φτιάχτηκε πρόσφατα στο πλαίσιο Έκθεσης Σοκολάτας στην πόλη Verviers του Βελγίου και που ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 676 μέτρα! Το τεράστιο εκλέρ σοκολάτας αποτελεί μια ιδέα και δημιουργία του Βέλγου σοκολατοποιού Jean-Philippe Darcis. Ο Jean-Philippe συνεργάστηκε με 25 ακόμα ζαχαροπλάστες, οι οποίοι εργάστηκαν επί 3 ώρες για να φτιάξουν το γιγαντιαίο αυτό γλύκισμα, που άγγιξε τα 676 μέτρα.

ο ρεκόρ πιστοποιήθηκε από ειδική επιτροπή και τελικά μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ για εκλέρ σοκολάτας κατείχε ένας Ελβετός σοκολατοποιός είχε μήκος 503 μέτρα.
Όπως καταλαβαίνετε, το κοινό της έκθεσης έκανε ουρές για να παρακολουθήσει τη δημιουργία του εκλέρ αλλά και για να το απολαύσει. Στο τέλος λοιπόν, οι ζαχαροπλάστες το έκοψαν σε μερίδες και το πούλησαν στον κόσμο, προς 10 ευρώ το κουτί, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ekler-velgio2-1300

anoigma-eclair-575x552

ekler-vasiko-1300