Οι 9 κοινές προτάσεις και λέξεις που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο βιογραφικό σας!

17/11/16 • 16:13 | UPD 17/11/16 • 16:13

Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί το Α και το Ω στην προσπάθειά σας να βρείτε δουλειά, καθώς από κοινού με τη συνέντευξη είναι εκείνο που θα καθορίσει τις πιθανότητες της πρόσληψής σας. Ποιες όμως λέξεις και φράσεις που εμφανίζονται συχνά πυκνά σε βιογραφικά ενδιαφερομένων, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί;

Η πρώτη φράση που μπορεί να κάνει ένα βιογραφικό απωθητικό είναι η αναγραφή ότι μπορούν να δοθούν σχετικές αναφορές κατόπιν αίτησης. Η συγκεκριμένη αναφορά κάνει το βιογραφικό να μοιάζει απαρχαιωμένο, ενώ είναι και περιττό, καθώς αν ο υπεύθυνος εργατικού δυναμικού χρειάζεται περισσότερες αναφορές ή πληροφορίες δεν θα ντραπεί να τις ζητήσει.

Η λέξη «μόνιμος» μιλώντας για κάποια θέση, είναι ένα γεγονός που δείχνει μεγάλο χρόνο παραμονής σε αυτήν, κάτι που είναι αποθαρρυντικό για κάποιους εργοδότες.

Παράλληλα, η λέξη «δημιουργικός» δείχνει προσωπική πεποίθηση και ο εργοδότης επιθυμεί να ανακαλύψει από μόνος του το πόσο δημιουργικός είναι ένας υποψήφιος εργαζόμενος.

Επίσης, σταματήστε να γράφετε πως έχετε γνώση του Microsoft Word, μιας και δεν είστε οι μόνοι · οι περισσότεροι υποψήφιοι για την ίδια θέση γνωρίζουν τα βασικά πράγματα για τη χρήση του υπολογιστή.

Μια ακόμη έκφραση που πρέπει να πετάξετε από το βιογραφικό σας είναι το «υψηλές ικανότητες» ή το «υψηλά προσόντα», καθώς όπως έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο δεν σε κάνει τον πιο κατάλληλο υποψήφιο, αλλά… μάλλον το αντίθετο! Δείξτε πως έχετε συγκεκριμένες ικανότητες.

Η επόμενη λέξη που πρέπει να διαγραφεί είναι το «επιτυχώς» που συνοδεύει κάποιο εγχείρημα ή εργασία, αφού όλα όσα αναγράφονται στο βιογραφικό προφανώς και έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Επιπλέον, η λέξη φιλόδοξος/ η μέσα σε ένα βιογραφικό μπορεί να παρεξηγηθεί από εκείνον που το διαβάζει, καθώς αφήνει υπονοούμενα ότι σύντομα θα αναζητήσετε μια άλλη θέση εργασίας.

Αποφύγετε ακόμα να αναφέρεστε στο πρώτο ενικό πρόσωπο, μιας και είναι σαφές ότι το βιογραφικό σας μιλάει για εσάς.

Τέλος, είναι περιττό να μιλάτε για ομαδικό πνεύμα, καθώς για το μελλοντικό σας εργοδότη θεωρείται δεδομένο.