Απίστευτο: Έκαναν κατάσχεση για χρέη σε πεθαμένο! [βίντεο]

16/11/18 • 17:39 | UPD 16/11/18 • 22:54

Newsroom eleftherostypos.gr

«Πρώτον έκαναν κατάσχεση σε κάποιον που είναι νεκρός και δεύτερον που επιδόθηκε η έκθεση της κατασχέσεως στον πεθαμένο», λέει ο... δικηγόρος του.

Τι κι αν πέθανε πριν 4 χρόνια; Του έκαναν κατάσχεση σε ακίνητο στη Λοκρίδα λόγω χρεών που άφησε.
Τον έπνιξαν τα χρέη εν ζωή και οι αρχές το θυμήθηκαν ενώ ήταν νεκρός.

Οργισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε στο newsIT.gr ότι το περιστατικό είναι πρωτοφανές και παράνομο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο δικηγόρος, Γιώργος Νίκας:

«Στις 31/10 έγινε μια κατάσχεση σε ακίνητο στην περιοχή της Λοκρίδας σε παραθαλάσσιο ακίνητο με τη μόνη διαφορά ότι ο οφειλέτης του Δημοσίου είχε αποβιώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Έγινε κατάσχεση σε πεθαμένο δηλαδή. Έγινε κατάσχεση σε πεθαμένο.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Πρώτον πως έκαναν κατάσχεση σε κάποιον που είναι νεκρός και δεύτερον που επιδόθηκε η έκθεση της κατασχέσεως στον πεθαμένο. Το όνομα είναι συγκεκριμένο και το κατασχετήριο το οποίο το έχω μπροστά μου είναι συγκεκριμένα για τον αποβιώσαντα.

Το συνολικό ποσό του χρέους αυτού του κατακαημένοι ήταν 12.137 ευρώ. Αυτό το τεράστιο ποσό. Το πετάξανε έξω από το σπίτι το κατασχετήριο. Το πετάξανε χωρίς να ψάξουν να βρουν ποιος είναι ο συγκεκριμένος που κάνουν την κατάσχεση. Πετάξανε ένα χαρτί έξω από το σπίτι σε ένα μεγάλο χωριό της Λοκρίδας. Και είναι χρέη επειδή τυχαίνει να το έχω μπροστά μου είναι χρέη του 2008.

Καταρχάς αυτή η κατάσχεση είναι άκαιρη τελείως, άκαιρη διότι έγινε σε ανύπαρκτο πρόσωπο κατασχέθηκε η περιουσία ανύπαρκτου προσώπου. Είναι πρωτοφανές και παράνομο αυτό που έγινε. Αν δεν ακυρώσουν την κατάσχεση θα καταφύγω στα διοικητικά δικαστήρια και θα γελάει όλη η Ελλάδα.»

Copy link
Powered by Social Snap