Βιοαστρονόμος προσπαθεί να μαγειρέψει στους -80ºC στην Ανταρκτική [εικόνες]

09/10/18 • 17:10 | UPD 09/10/18 • 17:10

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο παγετωνολόγος και βιοαστρονόμος, Cyprien Verseux εργάζεται στην απομακρυσμένη βάση Κονκόρντια στην Ανταρκτική. 

Ο παγετωνολόγος και βιοαστρονόμος, Cyprien Verseux εργάζεται στην απομακρυσμένη βάση Κονκόρντια στην Ανταρκτική. 

Το κοντινότερο χωριό από τη βάση είναι 400 χιλιόμετρα μακριά, αφού οι θερμοκρασίες στο βορειότερο σημείο του πλανήτη δεν ενδείκνυται για να κατοικήσουν άνθρωποι.

Όταν δεν συλλέγει δείγματα και δεν μελετά για τις αλλαγές στο κλίμα ο Cyprien ασχολείται με το blog του και μοιράζεται εμπειρίες για τη ζωή σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον.

Στην Ανταρκτική δεν είναι τίποτα εύκολο και η ζωή για τους επιστήμονες σε συνθήκες πολικού ψύχους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στη βάση Κονκόρντια κατοικούν 13 άνθρωποι, επιστήμονες, ένας μάγειρας και ένας γιατρός.

Οι θερμοκρασίες τον χειμώνα στη βάση Κονκόρντια φθάνουν τους -80 βαθμούς Κελσίου και για τρεις μήνες ζουν και εργάζονται στο απόλυτο σκοτάδι. Παράλληλα το οξυγόνο είναι λιγοστό και ο αέρας ξηρός.

Η δουλειά των επιστημόνων στη βάση Κονκόρντια έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το κλίμα και είναι αυτοί που παρατηρούν και προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή.

Ο Cyprien στον ελεύθερο του χρόνο επιλέγει κάποιες φορές να μαγειρέψει σε συνθήκες πολικού ψύχους και… φυσικά δεν τα καταφέρνει αφού όλα παγώνουν σε δευτερόλεπτα.

Copy link
Powered by Social Snap