Ήδη έχουν πεθάνει 4 στην αναζήτηση

Κυνήγι θησαυρού στις ΗΠΑ – Μεγιστάνας έκρυψε χρυσάφι στα Βραχώδη Όρη

04/09/18 • 16:08 | UPD 04/09/18 • 16:44

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Φόρεστ Φεν, πρώην πιλότος στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και νυν ιδιοκτήτης μιας μεγάλης γκαλερί τέχνης, είχε ορέξεις το 2010 και πήγε να κρύψει το ποσό των 2 εκατομμυρίων σε χρυσά νομίσματα μέσα σε ένα μπαουλάκι κάπου στα Βραχώδη Όρη.

Το 2010 ο κύριος Φόρεστ Φεν αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι. Έχοντας μια αμύθητη περιουσία, θέλησε να δωρίσει ένα κομμάτι αυτής. Όχι όμως έτσι εύκολα. Έπρεπε να μοχθήσει αυτός που θα το πάρει. Γι΄αυτό ξεκίνησε ένα κυνήγι θησαυρού. Πρώτα έκρυψε ένα μπαουλάκι με χρυσά νομίσματα στα Βραχώδη Όρη και στη συνέχεια έδωσε στοιχεία σε όσους ήθελαν να προσπαθήσουν να τα αναζητήσουν.

Οχτώ χρόνια μετά ο θησαυρός παραμένει ακόμα κρυμμένος στα Βραχώδη Όρη και ο δισεκατομμυριούχος Φεν δηλώνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 1.000 χρόνια για να βρεθεί. Το βασικότερο ερώτημα όμως είναι αν σε αυτά τα 1.000 χρόνια θα έχουμε θρηνήσει κι άλλους, μιας και σε αυτό το κυνήγι έχουν βρει το θάνατο 4 άτομα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Φόρεστ Φεν, πρώην πιλότος στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και νυν ιδιοκτήτης μιας μεγάλης γκαλερί τέχνης, είχε ορέξεις το 2010 και πήγε να κρύψει το ποσό των 2 εκατομμυρίων σε χρυσά νομίσματα μέσα σε ένα μπαουλάκι κάπου στα Βραχώδη Όρη. Μια οροσειρά που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής, κοντά στα 3.000 μίλια.

Αρχικά ο Φεν είχε πάρει την απόφαση να θαφτεί με αυτό το μπαουλάκι, πίσω στο 1988. Τότε είχε διαγνωστεί με καρκίνο και το είχε αποδεχτεί πως δεν θα ζήσει. Τελικά ανέκαμψε, διέφυγε τον κίνδυνο και θεώρησε πως αυτόν το θησαυρό έπρεπε να τον δώσει. Ο τρόπος που επέλεξε βέβαια είναι αμφιλεγόμενος.

Μόλις βρήκε το κατάλληλο σημείο, ο Φεν έβγαλε φιρμάνι για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την αναζήτηση. Το κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε αμέσως και μέχρι σήμερα πάνω από 350.000 άτομα έχουν κάνει την απόπειρα να βρουν τον θησαυρό. Ο Φεν δεν τους άφησε να πάνε εντελώς στα τυφλά. Έδωσε και μερικά στοιχεία. Το πρώτο είναι πως ο θησαυρός βρίσκεται ανάμεσα στον Καναδά και τη Σάντα Φε, κάτι λιγότερο από τα 3.000 μίλια δηλαδή, ενώ έβγαλε και γρίφους που οι απαντήσεις τους δίνουν στοιχεία για το σημείο.

Κάθε μέρα ο Φεν δέχεται πάνω από 100 mail σχετικά με τον θησαυρό. Άλλοι του ζητάνε ένα στοιχείο, άλλοι του ζητάνε επιβεβαίωση για ένα στοιχείο που βρήκαν. Στους πρώτους δεν απαντάει ποτέ. Στους δεύτερους προσπαθεί να τους γεννήσει αμφιβολίες.

Το βέβαιο είναι ότι αυτό το κυνήγι θησαυρού θα αποτελέσει το ισόβιο παιχνίδι του Φεν, ο οποίος δεν πρόκειται να πει σε κανένα που βρίσκεται. Διατείνεται ότι το μυστικό θα το πάρει στον τάφο του. Κι αυτό σίγουρα δημιουργεί μεγαλύτερη ίντριγκα και βιασύνη σε κάποιους για να τον αναζητήσουν. Ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια να βλέπουμε ταινία με θέμα το κυνήγι θησαυρού στα Βραχώδη Όρη!