Όχι δεν είναι η εσπαντρίγια

Οι 4 χειρότερες στυλιστικές επιλογές που βλέπεις το καλοκαίρι

04/07/18 • 19:38 | UPD 04/07/18 • 19:38

Newsroom eleftherostypos.gr

Το καλοκαίρι μας απελευθερώνει, μας δίνει κίνητρο. Ένα μπάνιο, ένα ποτό σε μια ταράτσα ή μια μπύρα σε έναν κήπο, η άδεια. Υπάρχουν όμως και τα άσχημα. Κι αυτά αφορούν μερικές στυλιστικές επιλογές που τις βλέπεις μόνο αυτή την εποχή.

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή. Όλες έχουν τη χάρη τους εδώ που τα λέμε, αλλά αυτή ακόμα περισσότερο. Μας απελευθερώνει, μας δίνει κίνητρο διαρκώς. Ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο, ένα ποτό σε μια ταράτσα ή μια μπύρα σε έναν κήπο, η άδεια. Υπάρχουν όμως και τα άσχημα. Κι αυτά αφορούν μερικές στυλιστικές επιλογές που τις βλέπεις μόνο αυτή την εποχή.

1. Η παντόφλα με το γουνάκι/Η σαγιονάρα εκτός παραλίας

Την έχετε δει σίγουρα στο δρόμο. Την κλασική τύπισσα που είναι φτιαγμένη όσο δεν πάει, που κυκλοφορεί με μάρκες από πάνω μέχρι κάτω και ενώ περιμένεις να δεις στα πόδια της κανένα Louboutin τακούνι, εκείνη φοράει παντόφλα. Παντόφλα. Το γράφουμε ξανά για να το καταλάβεις. Παντόφλα. Και δε μένει μόνο σε αυτό. Η παντόφλα έχει και γούνινη επένδυση. Εκτός του ότι δεν κολλάει με το καλοκαίρι, αποτελεί το πιο κιτς, το πιο οικτρό θέαμα που υπάρχει.

Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες που κυκλοφορούν με σαγιονάρα εκτός παραλίας. Στην παραλία υπάρχουν άλλοι κανόνες. Όταν το έδαφος δεν αποτελείται από άμμο, αλλά από άσφαλτο και δεν υπάρχει θάλασσα σε ακτίνα χιλιομέτρων, δεν δικαιολογείται κανείς να φοράει σαγιονάρα. Για ποιο λόγο πρέπει ο άλλος να πάρει κέρασμα τα πόδια σου;

2. Η δίχαλη πλατφόρμα στην παραλία

Από τις στυλιστικές επιλογές που συναντάς κυρίως σε παραλίες σε νησιά. Ή στη Χαλκιδική. Εκεί κάνει μεγάλη θραύση. Υπάρχουν γυναίκες που βλέπουν την παραλία ως μια μετενσάρκωση του κλαμπ. Που θεωρούν ότι επιβάλλεται καλό ντύσιμο κι εκεί. Βάζουν μαγιό, βάζουν κι ένα ριχτάρι από πάνω, συνήθως μαύρο, βάφονται, βάζουν κραγιόν και όλο αυτό το αποτελειώνουν με την πλατφόρμα-σαγιονάρα. Αυτό το υβρίδιο που ο κατασκευαστής του πρέπει να έτρωγε σε όλη του τη ζωή κουνουπίδι και μπρόκολο, οπότε είπε να μετατρέψει τη γκριμάτσα του όταν τα έτρωγε σε παπούτσι.

3. Τα μπλουζάκια V σε άντρες με μεγάλο στήθος

Είναι οι τύποι που 9 μήνες το χρόνο ζουν μόνο στα γυμναστήρια. Που παίρνουν αβέρτα τις πρωτεΐνες. Αυτοί έφτιαξαν ένα στήθος μυώδες που αν το δεις χωρίς ρούχα είναι ένα αρχαιοπρεπές κάλλος. Αν το δεις όμως με μπλουζάκι V είναι καλός στον εγκέφαλο.

4. Τα πέδιλα του παππού

Είναι αυτά που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία. Είναι αυτά που ακόμα κι αν είσαι παππούς είναι ντροπή να τα φοράς. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος τα επιλέγει αυτά. Ποιος ήταν ο πρώτος που τα είδε και είπε «α, να κάτι με υψηλή αισθητική»; Αν δεν έχεις κάποιο ανατομικό πρόβλημα ή ζήτημα με μύκητες στα πόδια, τότε να σε συλλάβει η αστυνομία εσένα που τα φοράς.