Έξω φρενών ο Μακρόν με έφηβο: Βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση

19/06/18 • 12:28 | UPD 19/06/18 • 13:32

Μαθήματα καλής συμπεριφοράς έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε έναν νεαρό που τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό «Μανού»

Μαθήματα καλής συμπεριφοράς έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε έναν νεαρό που τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό «Μανού», στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μον Βαλεριάν.

Η σκηνή συνέβη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Mont Valérien, κοντά στο Παρίσι, όπου παρέστη ο Γάλλος πρόεδρος στους εορτασμούς για την εθνική εορτή. Ο Μακρόν πλησίασε κάποιους παρισταμένους που τον παρακολουθούσαν πίσω από τα κάγκελα. Και την ώρα που χαιρετούσε κάποιους μαθητές που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις, ένας από αυτούς άρχισε να τραγουδάει την Διεθνή και είπε στον Εμανουέλ Μακρόν: «Είσαι καλά, Μανιού;» [από το Εμανουέλ].

Ο τόνος του νεαρού δεν άρεσε καθόλου στον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος απάντησε έξαλλος: «Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι». Ο νεαρός απάντησε αμήχανα «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε» αλλά o Μακρόν συνέχισε:

«Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Αντε», είπε σε έντονο ύφος.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος ανέβασε βίντεο με τη συζήτηση που είχε με τον συγκεκριμένο αλλά και με άλλους νεαρούς πολίτες και στον λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας ότι «ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση, δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος».