Τεξανός κόντεψε να πεθάνει από δάγκωμα… ακέφαλου φιδιού

07/06/18 • 14:32 | UPD 07/06/18 • 14:32

Η εξολόθρευση ενός κροταλία δια του αποκεφαλισμού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πολύ καλή ιδέα για έναν Τεξανό που παρ'ολίγο να χάσει τη ζωή του, αφού το φίδι ακόμα και ακρωτηριασμένο τον δάγκωσε.

Η εξολόθρευση ενός κροταλία δια του αποκεφαλισμού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πολύ καλή ιδέα για έναν Τεξανό που παρ’ολίγο να χάσει τη ζωή του, αφού το φίδι ακόμα και ακρωτηριασμένο τον δάγκωσε.

Στον άτυχο άνδρα χρειάστηκε να χορηγηθούν 26 δόσεις αντίδοτου για δηλητήριο φιδιού όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τοπικό αμερικανικό σταθμό.

Σύμφωναμε τη σύζυγο του θύματος ο Τεξανός ασχολούνταν με κηπουρικές εργασίες στον κήπο του σπιτιού τους όταν είδε μπροστά του έναν κροταλία 1,25μ και τον αποκεφάλισε.

Στη συνέχεια μαζεύοντας τα κομμάτια φιδιού για να τα πετάξει τον δάγκωσε… το κεφάλι του ερπετού.
Το αντανακλαστικό δάγκωμα του φιδιού είναι δυνατό ακόμα και πολλές ώρες μετά τον θάνατό του.

Ο άνδρας εμφάνισε σπασμούς και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκε το αντίδοτο CroFab. Μία εβδομάδα μετά, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και μόνο η λειτουργία των νεφρών του χαρακτηρίζεται αδύναμη.

Η γιατρός στο Ινστιτούτο VIPER του Πανεπιστημίου της Αριζόνα Λέσλι Μπόιερ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν να σκοτώνουν φίδια, ειδικά κόβοντάς τα σε κομμάτια.

«Είναι βάρβαρο για το ερπετό και μένει ένα μικρότερο κομμάτι που παραμένει δηλητηριώδες και δεν είναι καλό να το πιάσεις» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ