Ερευνα: Τελευταία και καταϊδρωμένη η Ελλάδα στα τατουάζ [πίνακες]

24/05/18 • 19:55 | UPD 24/05/18 • 19:55

Έρευνα ανάμεσα σε 18 χώρες δείχνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την προτίμηση των πολιτών της στα τατουάζ, αλλά και αν οι Έλληνες μετανιώνουν την επιλογή τους!

Έρευνα ανάμεσα σε 18 χώρες δείχνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την προτίμηση των πολιτών της στα τατουάζ, αλλά και αν οι Έλληνες μετανιώνουν την επιλογή τους!

Το daliaresearch πραγματοποίησε διαδικτυακή έρευνα με περισσότερους από 9000 συμμετέχοντες από 18 κράτη, προκειμένου να γίνει φανερή η ροπή τους στα τατουάζ!

Μπορεί εδώ και χρόνια να έχει χαρακτηριστεί μόδα, πάντως η βιομηχανία τους συντηρείται και μάλιστα με αυξανόμενη πορεία. Κι αν θεωρούμε ότι το ασυνήθιστο στη χώρα μας είναι πλέον να μην έχει κάποιος τατουάζ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής κατάταξης με το 35% των συμμετεχόντων να έχει διακοσμήσει… το σώμα του!

Στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία με 48%, δεύτερη η Σουηδία με 47% και στην τρίτη οι ΗΠΑ με 46%.

Πιο αναλυτικά, βάσει των απαντήσεων, σε κάθε Έλληνα που διαθέτει αντιστοιχούν 2,5 τατουάζ κατά μέσο όρο, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός στο σύνολο των χωρών είναι 3!

Άνδρες-γυναίκες

Ως προς τα δύο φύλα, οι γυναίκες έχουν το προβάδισμα καθώς διαθέτουν τουλάχιστον ένα τατουάζ σε ποσοστό 42% έναντι 29% των ανδρών.

Δεν το μετανιώνουν!

Και φυσικά οι Έλληνες είμαστε αμετανόητοι στις επιλογές μας! Η μόδα των τατουάζ δε θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό. Σε σχετική ερώτηση της έρευνας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι μετά τους Ιταλούς (15%) οι πιο σταθεροί στην επιλογή τους δηλώνοντας… αμετανόητοι σε ποσοστό 17%!

Στη λίστα εκείνων που θα άλλαζαν την επιλογή τους για τατουάζ, βρίσκονται οι Σουηδοί (38%) και ακολουθούν Δανοί, Ισραηλινοί, Αμερικάνοι και Αργεντίνοι (34%).