Απίστευτο ρεκόρ Guinness: 20 μαθητές έπαιξαν στο ίδιο πιάνο [βίντεο]

18/12/17 • 12:52 | UPD 18/12/17 • 12:54

Μία ομάδα 20 μαθητών δημοτικών σχολείων μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness καθώς έπαιξαν όλοι μαζί ένα κομμάτια σε πιάνο.

Μία ομάδα 20 μαθητών δημοτικών σχολείων μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς έπαιξαν όλοι μαζί ένα κομμάτια σε πιάνο.

Οι μαθητές μουσικών σχολείων του Σαράγεβο (του κροατομουσουλμανικού τμήματος) και του ανατολικού Σαράγεβο (του τμήματος της Σερβικής Δημοκρατίας) επέλεξαν να παρουσιάσουν το «Gallop-Marche» του Γάλλου συνθέτη, Aλμπέρ Λαβινιάκ. Τα παιδιά κάλυψαν με τα σώματά τους το πιάνο και κατάφεραν να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ.

Την ερμηνεία «για 40 χέρια» και «100 δάχτυλα» προσάρμοσε ο καθηγητής τους, συνθέτης Τζόρτζε Γιόβαντσιτς. «Ήταν μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο Γιοβάντσιτς στο BIRN.

«Ήταν περισσότερο μαθηματικά από τέχνη, γιατί έπρεπε να προσθέσω όλα τα πλήκτρα στο πιάνο και όλα τα δάχτυλα και έπειτα να υπολογίσω τον χώρο στο πληκτρολόγιο, ώστε όλοι να μπορούν να κινηθούν και να παίξουν» είπε.

«Το μεγαλύτερο μήνυμα αυτής της επιτυχίας, είπε, είναι ότι μαθητές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των τριών εθνοτήτων το πέτυχαν μαζί. Οι μαθητές έκαναν εξάσκηση επί τρεις μήνες για να φτάσουν στο στόχο τους» πρόσθεσε.

Το ρεκόρ κατείχε μέχρι τώρα ομάδα 18 Ιταλών μαθητών της καθηγήτριας μουσικής αγωγής Άγγελα Μοντεμούρο. Τον Οκτώβριο του 2014, στο Μπάρι επίσης σε ένα πιάνο εκτέλεσαν και πάλι το ίδιο μουσικό κομμάτι του Λαβινιάκ.

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τον στόχο κατάρριψης του ρεκόρ έθεσε η οργάνωση Tattile για την προώθηση της μουσικής παιδείας στη χώρα.

Πηγή: gazzetta.gr