Παρουσιάστρια τόλμησε να εμφανιστεί με μελανιές στην τηλεόραση για να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα [βίντεο]

13/10/17 • 18:24 | UPD 13/10/17 • 18:24

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με μελανιές, εκδορές και χτυπήματα στο πρόσωπο τα οποία δεν είχε καλύψει

Μία παρουσιάστρια εμφανίστηκε στην τηλεόραση και αποφάσισε να δείξει τα σημάδια της κακοποίησης.

«Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη που σήμερα εμφανίζομαι στην εκπομπή έτσι», ήταν τα πρώτα λόγια της Μανάλ Άγκχα στην εκπομπή της.

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με μελανιές, εκδορές και χτυπήματα στο πρόσωπο τα οποία δεν είχε καλύψει. Είχε αποφασίσει μαζί με το επιτελείο της πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ένα μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία στην Αίγυπτο.

Πολύ σύντομα η ίδια εμφανίστηκε μακιγιαρισμένη, εξηγώντας ότι η προηγούμενη εμφάνιση της ήταν αποτέλεσμα make up, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις τηλεθεάτριες, τόνισε όμως ότι δεν θα είχε καμία αναστολή να εμφανιστεί έτσι, αν είχε υποστεί η ίδια κακοποίηση, μόνο και μόνο για να σπάσει τον κύκλο σιωπής που εγκλωβίζει τις γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνα του 2009 ένα 60% των παντρεμένων γυναικών στην Αίγυπτο έχουν υποστεί σοβαρή κακοποίηση στο πλαίσιο. Σήμερα, στην Αίγυπτο η κακοποίηση δεν έχει να κάνει ούτε με την κοινωνική τάξη, ούτε με το βιοτικό ή μορφωτικό επίπεδο. Οι γυναίκες υποφέρουν πολλά, χωρίς να αποκαλύπτουν τίποτα και φυσικά μένοντας για μέρες κλεισμένες στο σπίτι, προκειμένου να κρύψουν τα σημάδια του ξυλοδαρμού σε πρόσωπο και σώμα.