Απίστευτο: Έβαλαν λαγό και χελώνα να τρέξουν και δεν κέρδισε αυτός που νομίζεις [βίντεο]

06/10/17 • 18:37 | UPD 06/10/17 • 18:37

Κάποιοι είχαν την ιδέα να βάλουν στην πραγματικότητα έναν λαγό και μία χελώνα να συναγωνιστούν

Από μικρά παιδιά όλοι μας είχαμε διδαχτεί τον μύθο του Αισώπου «Ο Λαγός και η Χελώνα».

Ηθικό δίδαγμα του μύθου ήταν πως δεν είχε σημασία ποιος είχε τις δεξιότητες για να κάνει κάτι αν είναι εγωιστής και νομίζει πως θα τα καταφέρει αλλά πως όποιος επιμένει και προσπαθεί θα τα καταφέρει.

Κάποιοι είχαν την ιδέα να βάλουν στην πραγματικότητα έναν λαγό και μία χελώνα να συναγωνιστούν. Και ενώ μπορεί πολλοί στο άκουσμα να υπέθεταν πως θα κέρδιζε ο λαγός μιας και δεν μιλάμε για μύθο, κέρδισε εν τέλει η χελώνα και στην πραγματική ζωή!

Ο μύθος του λαγού και της χελώνας του Αισώπου:

Ο λαγός κορόιδευε τη χελώνα για τα πόδια της, ότι είναι άσχημα, πλαδαρά, ότι δεν στέκονται όρθια αλλά σέρνονται, κ είναι πολύ αργά στο βάδισμα.

Μη με κοροϊδεύεις, έλεγε η χελώνα, εγώ θα ξεπεράσω εσένα τον γοργοπόδαρο.

Ναι, μόνο με τα λόγια! είπε ο λαγός. Έλα να συναγωνισθούμε κ θα δεις ποιός τρέχει γρήγορα. – Και ποιός θα ορίσει το δρόμο να τρέξουμε, πού είναι η αφετηρία κ το τέρμα, κ θα μας δώσει το σήμα να ξεκινήσουμε τον αγώνα; – Η αλεπού, που είναι σοφή κ δίκαια. – Εντάξει λοιπόν.

Η αλεπού τους όρισε ποιος είναι ο δρόμος που θα έτρεχαν, ποια η αφετηρία κ ποιο το τέρμα κ τους έδωσε το σήμα να ξεκινήσουν. Ο λαγός έτρεξε λίγο κ μετά σκέφτηκε «ωχ, μωρέ, τί να κουράζομαι, είναι δυνατόν η χελώνα να παραβγεί μαζί μου; Θα λαγοκοιμηθώ λίγο κ ύστερα με λίγα πηδήματα θα φτάσω στο τέρμα!». Έπεσε λαγοκοιμήθηκε, αλλά τον πήρε ο ύπνος κ δεν ξύπνησε εγκαίρως, ενώ η χελώνα χωρίς καθόλου να χαλαρώσει έτρεχε όσο μπορούσε, κ όταν ο λαγός ξύπνησε, την βρήκε ήδη να έχει φτάσει στο τέρμα, κ έτσι η χελώνα νίκησε περίτρανα. Η αλεπού την ανακήρυξε νικήτρια.