Το νέο κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του μεγάρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) στην Πλατεία Οδησσού, ανοίγει επίσημα τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή 16 Ιουλίου.
Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, και του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, αναδεικνύοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικού κόσμου.
Πιτσιλής: Ψηφιακή εξέλιξη με ανθρώπινη επαφή
Στην ομιλία του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε το στίγμα της φιλοσοφίας του νέου myPoint, κάνοντας λόγο για μια ριζική αλλαγή φιλοσοφίας.
Όπως ανέφερε, το νέο myPoint βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο, δίπλα στο λιμάνι και τον σταθμό του ηλεκτρικού, σε έναν χώρο που παραχωρήθηκε από το ΕΒΕΠ στο ισόγειο του Μεγάρου.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας τα ψηφιακά εργαλεία με την ανθρώπινη συνάντηση. Ο χώρος προσφέρει μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης, καθώς ο πολίτης είναι καθοδηγούμενος από τη στιγμή που θα μπει στο myPoint μέχρι να φύγει.
Το νέο σύστημα συνδυάζει «την ψηφιακή εξέλιξη της ΑΑΔΕ με την αξία της ανθρώπινης επαφής», αποδεικνύοντας ότι η ψηφιοποίηση γίνεται για να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Όπως υπογράμμισε ο κ.Πιτσιλής, η νέα υπηρεσία «καλωσορίζει τον πολίτη» που την επισκέπτεται, δείχνοντας ότι «νοιάζεται και ενδιαφέρεται για το πρόβλημά του» και δεν τον αφήνει στην τύχη να ψάχνει πού να πάει, τι να κάνει και ποιον να δει.
Μαρκόπουλος: Τι αλλάζει με τα myPoint και το στοίχημα των Τελωνείων
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Μαρκόπουλος, εξήρε τη λειτουργία της ΑΑΔΕ και αναφέρθηκε στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για την ψηφιοποίηση του κράτους.
Αναφερόμενος στο «τι αλλάζει», τόνισε ότι ο πολίτης μπαίνει σε έναν χώρο όπου βρίσκει άμεσα άνθρωπο να τον εξυπηρετήσει, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις ψηφιακές εφαρμογές.
Η κυβέρνηση είναι δίπλα στις πρωτοβουλίες που ψηφιοποιούν την καθημερινή μας ζωή, τόνισε και δήλωσε ότι «ο Πειραιάς θα απολαύσει την ψηφιακή εποχή, μέσα από μια δημοκρατική και προοδευτική προσέγγιση που διευκολύνει εργαζόμενους και επιχειρηματίες».
Ο ίδιος προανήγγειλε ότι έρχονται αλλαγές και αναβαθμίσεις και στα Τελωνεία, καλώντας τον διοικητή της ΑΑΔΕ η αρχή αυτής της προσπάθειας να γίνει από τον Πειραιά, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο εμπορευματικό κέντρο.
Κορκίδης και Μώραλης: Η ΑΑΔΕ δίπλα στην επιχειρηματικότητα
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, στάθηκε στη σημασία της φυσικής γειτνίασης των φορολογικών υπηρεσιών με τον επιχειρηματικό κόσμο. Η στέγαση του myPoint στο ΕΒΕΠ αποδεικνύει ότι «η επιχειρηματικότητα και η ΑΑΔΕ δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ πιο κοντά και πιο δίπλα» όπως τόνισε. Ο χώρος βρίσκεται στρατηγικά δίπλα στο λιμάνι, τον ηλεκτρικό, το μετρό και τον προαστιακό, στον μεγαλύτερο μεταφορικό κόμβο της χώρας.
Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι η ΑΑΔΕ δεν αντιμετωπίζεται πλέον φοβικά από τις επιχειρήσεις, καθώς προστατεύει την υγιή επιχειρηματικότητα και ενημερώνει έγκαιρα.
Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, ευχαριστώντας τόσο τον διοικητή της ΑΑΔΕ όσο και τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ. Υπογράμμισε τη σταθερή συνεργασία που υπάρχει για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, σημειώνοντας πως η διευκόλυνση και η εξυπηρέτηση των πολιτών παραμένει ο κεντρικός οδηγός για όλους.
«myPoint»: Τι αλλάζει στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων
Η ΑΑΔΕ προχωρά στην δημιουργία φυσικών σημείων εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και, σταδιακά, σε κάθε νομό της χώρας.
Εντός των «myPoint» η εξυπηρέτηση οργανώνεται σε τρεις ζώνες:
– Self-Service Point, για υποδοχή και εξυπηρέτηση πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου εξοπλισμού για τις υποθέσεις τους (όπως υπολογιστές και εκτυπωτές) αλλά και για υποστήριξη πολιτών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών της ΑΑΔΕ.
– Service Point, για εξειδικευμένη πληροφόρηση, σύνθετα θέματα και συγκεκριμένες πράξεις ή πιστοποιητικά που απαιτούν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση.
– Back Office, για την οργανωμένη, ασφαλή και αποτελεσματική επεξεργασία και διεκπεραίωση αιτημάτων, χωρίς απευθείας επαφή με το κοινό.
«Στόχος μας κάθε πολίτης και επιχείρηση να έχει ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ»
Εγκαινιάζοντας το πρώτο -πανελλαδικά- σημείο του νέου δικτύου «myPoint, το οποίο θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Χολαργό (Λεωφόρος Περικλέους 49) ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε ότι «η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την ΑΑΔΕ. Με το νέο δίκτυο “myPoint” δημιουργούμε ένα σύγχρονο και αναγνωρίσιμο σημείο επαφής με την Αρχή, που συνδυάζει τη φυσική εξυπηρέτηση με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση να έχει ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, να εξυπηρετείται ταχύτερα και να απολαμβάνει μια ενιαία, ποιοτική και ανθρώπινη εμπειρία εξυπηρέτησης», όπως τόνισε.
Με βάση το σχέδιο αυτό, οι υφιστάμενες Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης αναβαθμίζονται και εξελίσσονται σε σύγχρονους κόμβους υποστήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων, που συνδέουν τη φυσική παρουσία με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΑΑΔΕ.
Έτσι επιτυγχάνεται:
– καλύτερη καθοδήγηση των πολιτών κατά την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ,
– ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων στον φυσικό χώρο εξυπηρέτησης,
– βελτίωση της προσβασιμότητας και της εμπειρίας εξυπηρέτησης,
– μείωση της αναμονής και αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτημάτων,
– εφαρμογή ενιαίου προτύπου λειτουργίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Το δίκτυο «myPoint»
Το δίκτυο «myPoint» της ΑΑΔΕ θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς το Πολυκαναλικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων my1521 και τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Το νέο πρότυπο λειτουργίας θα εφαρμόζεται αρχικά σε 6 επιλεγμένα σημεία στην Αττική και προβλέπει ενιαία οργάνωση της εμπειρίας εξυπηρέτησης, από την είσοδο του πολίτη στον χώρο έως την ολοκλήρωση της υπόθεσής του. Το επόμενο «myPoint» αναμένεται να λειτουργήσει στον Κεραμεικό, ενώ σχεδιάζεται να τεθούν σε λειτουργία και 4 ακόμη σημεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τουλάχιστον ένα στην πρωτεύουσα κάθε νομού της χώρας.
Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η παροχή ταχύτερης, απλούστερης και πιο αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, με ενιαία ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και διατηρώντας, όπου απαιτείται, την άμεση ανθρώπινη επαφή.
Όπως τόνισε ο κύριος Πιτσιλής, με το νέο δίκτυο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε ένα πιο οργανωμένο και φιλικό περιβάλλον εξυπηρέτησης, με καλύτερη καθοδήγηση, μείωση της αναμονής και ευκολότερη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.
Παράλληλα και οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ υποστηρίζονται από σύγχρονα εργαλεία, σαφέστερες διαδικασίες και αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας, ώστε να επικεντρώνονται στην ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Ειδήσεις Σήμερα
- Μεταβιβάσεις ακινήτων: Οι 4 παρεμβάσεις για να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία – Χατζηδάκης: «Τέλος στις ιστορίες καθημερινής τρέλας»
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 13,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάιο
- Επίσκεψη Δένδια σε Κατάρ και Αυστραλία: Στο επίκεντρο η ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

