Market Pass: Χαμόγελα για 2,9 εκατομμύρια δικαιούχους – Μπήκαν 200 εκατομμύρια ευρώ

3 λεπτά
Market Pass: Χαμόγελα για 2,9 εκατομμύρια δικαιούχους – Μπήκαν 200 εκατομμύρια ευρώ

Market Pass: Συνεχίζεται η εκταμίευση για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών μέσω του προγράμματος Market Pass.

H Κοινωνία της Πληροφορίας προχώρησε στην πληρωμή σε ποσό άνω των 200 εκατ. ευρώ στους περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχους του προγράμματος για την ενίσχυση των ψηφιακών χρεωστικών καρτών Μαΐου και των τραπεζικών λογαριασμών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου (έχουν υπολογιστεί και οι επανυποβληθείσες αιτήσεις Απριλίου).

Market Pass: Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκαν

Ποσό Τραπεζικής Κατάθεσης σε λογαριασμό για Μάιο-Ιούλιο 2023 για 2.195.188 δικαιούχους 177.868.627,20 ευρώ

Ποσό Ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Μαΐου 2023 για 645.249 δικαιούχους 24.068.456 ευρώ

Σύνολα 2.840.437 201.937.083,20 ευρώ

Το Market Pass εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 17 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και με την ολοκλήρωση του, 25 ημέρες μετά (15 Μαρτίου), ενισχύονται από την Κοινωνία της Πληροφορίας περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχοι του προγράμματος με 500 εκατ. ευρώ (σε σύνολο εξαμήνου Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023).

Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί τον κεντρικό κόμβο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο και στην επίτευξη ψηφιακών δράσεων ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων, όπως το Market Pass.

O διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Σταύρος Ασθενίδης τόνισε χαρακτηριστικά για το Market Pass: «Η ψηφιακή πολιτική συνιστά μια εξ ορισμού κοινωνική πολιτική για όλους και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Έτσι, κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας με ταχύτητα, συνέπεια και διαφάνεια το market pass σε χρόνο ρεκόρ ενώ ενισχύσαμε χθες πάλι τους περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχους του προγράμματος με 200 εκατ. ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα

Γιώργος Καραϊβάζ: Στα δικαστήρια οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου – Τι θα πουν στην απολογία τους [βίντεο]

Συντάξεις: «Βόμβα» – Δύο παρεμβάσεις του ΕΦΚΑ που φέρνουν τα πάνω κάτω – Διπλό μπόνους για όσους συνεχίζουν να εργάζονται

Βελιγράδι: Τουλάχιστον 9 νεκροί από την επίθεση 14χρονου σε σχολείο – Καρέ καρέ η σύλληψη του δράστη

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version