Η μελέτη αφορά τραπέζι για 4 άτομα ανήμερα τα Χριστούγεννα, χωρίς να περιλαμβάνονται έξοδα για λάδι, λεμόνια, αυγά, ηλεκτρικό ρεύμα, στολίδια ή κεράκια, που προσθέτουν περίπου 10 ευρώ στο συνολικό κόστος.
Φέτος, το κόστος του τραπεζιού για 4 άτομα εκτιμάται στα 186,85 ευρώ (46,71 ευρώ ανά άτομο), ενώ πέρυσι τα Χριστούγεννα (2024) ήταν 156,02 ευρώ για τα ίδια προϊόντα.
Αναλυτικά οι τιμές για τα βασικά είδη έχουν ως εξής:
- Γαλοπούλα: 2 κιλά Χ 13 € = 26 €
- Αρνί παϊδάκια: 2 κιλά Χ 17 € = 34 €
- Λουκάνικα: 1 κιλό Χ 12 € = 12 €
- Ντομάτες: 500 γρ. Χ 2,80 €/κιλό = 1,40 €
- Αγγούρι: 1 τεμ. Χ 0,70 € = 0,70 €
- Κρεμμύδια: 1 ματσάκι Χ 0,80 € = 0,80 €
- Λάχανο: 2 τεμ. Χ 1 € = 2 €
- Καρότα: ½ κιλό Χ 2 € = 1 €
- Πατάτες: 1 κιλό Χ 1,25 € = 1,25 €
- Τυρί φέτα: ½ κιλό Χ 13 € = 6,50 €
- Κασέρι / γραβιέρα: ½ κιλό Χ 19,80 € = 9,90 €
- Κρασί: 0,75 λτ. Χ 16 € = 16 €
- Αναψυκτικά: 8 Χ 1 € = 8 €
- Μπύρες: 4 Χ 2,20 € = 8,80 €
- Μελομακάρονα / κουραμπιέδες: 1 κιλό Χ 19 € = 19 €
- Άλλα γλυκά: 18 €
- Φρούτα: 4,5 €
- Γέμιση γαλοπούλας: 17 €
Σύνολο: 186,85 € για 4 άτομα, δηλαδή 46,71 € ανά άτομο.