Φυσικό Αέριο: Τέλος του 2024 ανοίγει ο διακόπτης στις λιγνιτικές περιοχές

2 λεπτά
Φυσικό Αέριο: Τέλος του 2024 ανοίγει ο διακόπτης στις λιγνιτικές περιοχές

Φυσικό Αέριο: Στην εποχή του υδρογόνου βάζει την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ο ΔΕΣΦΑ, εγκαινιάζοντας την έναρξη του πρώτου αγωγού στην Ελλάδα και ενός από τους πρώτους στην Ευρώπη για την μεταφορά του νέου καυσίμου.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2024, θα είναι συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 163 εκ. ευρώ. Το έργο του ΔΕΣΦΑ θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Προμηθέας Gas, τη DAMCO Energy και την AVAX.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ κ. Μαρία Ρίτα Γκάλι, είναι ένα έργο που ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για τις περιφέρειες της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση σε μια καθαρότερη, ενεργειακή εποχή, παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση των χρηστών και στο φυσικό αέριο.

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης δεν είπε, αλλά έδειξε την ημερομηνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας χρόνος από την εισβολή Πούτιν – Η αντίσταση, τα εγκλήματα πολέμου και οι ήττες του Κρεμλίνου

Νέα Ιωνία: Σαφάρι της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των «LIONS»

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version