Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής ανόδου των δεικτών στη Wall Street και της σημερινής υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου. Οι αγορές αισιοδοξούν ότι ο ναυτικός αποκλεισμός του Ορμούζ μπορεί να αναγκάσει το Ιράν να συνάψει συμφωνία και να τερματιστεί ο πόλεμος.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώθηκε στις 2.278,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,36%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 70,59 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,27%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+5,76%), της Eθνικής (+5,04%), της Alpha Bank (+4,31%) και της Πειραιώς (+4,27%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Metlen (-3,32%) και της Σαράντης (-0,51%).
Ανοδικά κινούνται 83 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική (+8,43%) και Prodea (+8,40%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Elinoil (-4,44%) και Μουζάκης (κ) (-4,31%).
Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω ελπίδων για ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν
Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές έπειτα από ένα κακό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι είναι πιθανό να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, παρότι οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% στις 617,58 μονάδες στις 10:17 ώρα Ελλάδας. Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι διαπραγματευτικές ομάδες από τις ΗΠΑ και το Ιράν μπορεί να επιστρέψουν στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ αυτήν την εβδομάδα, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες χωρίς να σημειωθεί σημαντικό αποτέλεσμα.
Η εξέλιξη ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει ανάκαμψη των μετοχών ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο αναλυτές προειδοποιούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους θα επιμείνουν όσο τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά για την εμπορική ναυσιπλοΐα.
Ειδήσεις Σήμερα
- ΔΥΠΑ: Νέα δράση απασχόλησης σε περιοχές απολιγνιτοποίησης – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων
- Με τον βραβευμένο δημοσιογράφο Τόμας Φρίντμαν συναντήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
- Χαρακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές διαψεύσει όσους πόνταραν σε πρόωρες εκλογές»

