Χρέος: «Bουτιά» κατά 25 μονάδες έως το 2030 – Οι συστάσεις του ΔΝΤ

1 λεπτό
Χρέος: «Bουτιά» κατά 25 μονάδες έως το 2030 – Οι συστάσεις του ΔΝΤ

Νέα βουτιά του δημοσίου χρέους κατά 25 μονάδες κάτω από το 130% του ΑΕΠ το 2030 προβλέπει σε έκθεση του για την ελληνική οικονομία το Δ.Ν.Τ με θετικά σχόλια τις τόσο για τον ρυθμό ανάπτυξης όσο και για τη δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Στο μέτωπο των συστάσεων προτείνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μεγαλύτερη προοδευτικότητα στη φορολόγηση, προσοχή στις αυξήσεις συντάξεων και μισθών στο δημόσιο, κατάργηση εξαιρέσεων στον ΦΠΑ και αξιοποίηση τυχόν δημοσιονομικού χώρου για μείωση χρέους και αύξηση κρίσιμων κοινωνικών δαπανών. Ζητά, επίσης, επιτάχυνση στην εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version