Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα 5 σταθμοί της Γραμμής 3 έως την Πέμπτη (29/10) – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες

Χρηματοδότηση για 141.800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ από το «σχέδιο Γιούνκερ»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Χρηματοδότηση για 141.800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ από το «σχέδιο Γιούνκερ»

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση για περίπου 141.800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην ΕΕ, αναμένεται να εξασφαλίσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), σύμφωνα με την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα αποτελέσματα του «Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ».

?Ενα χρόνο μετά τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), που αποτελεί τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ, η Επιτροπή καταγράφει μέχρι στιγμής υλοποίηση έργων σε 26 κράτη μέλη (πλην της Κύπρου και της Μάλτας), τα οποία αναμένεται να πυροδοτήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ιδιαίτερα ωφελημένες από το ΕΤΣΕ είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) έχει εγκρίνει 185 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ, με συνολική χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Περίπου 141.800 ΜΜΕ αναμένεται να ωφεληθούν.

Ωστόσο πενιχρά είναι τα αποτελέσματα του ΕΤΣΕ, όσον αφορά τη χρηματοδότηση ελληνικών ΜΜΕ. Mόνο 121 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να επωφεληθούν, με χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, πυροδοτώντας 56 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του γερμανικού τραπεζικού ομίλου ProCredit.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα χρηματοδότησης των ελληνικών ΜΜΕ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης Γίρκι Κατάινεν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα, συζήτησε το θέμα αυτό με κάποιους Προέδρους ελληνικών τραπεζών. «Οι τράπεζες είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μεσάζοντα στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ?, παραδέχτηκε ο Γ. Κατάινεν. Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι, αν όλα πάνε καλά, ?θα υπάρξει νέα συμφωνία για τις ελληνικές ΜΜΕ?. ?Ο πιο γρήγορος τρόπος για να τονωθεί η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες χρηματοδότησης των ΜΜΕ», τόνισε ο Γ. Κατάινεν και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται στενά με τις ελληνικές τράπεζες και τις ελληνικές αρχές προς αυτό το σκοπό.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]