Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ανοίγει η πλατφόρμα τις επόμενες ώρες – Ο νέος τρόπος πληρωμής

eleftherostypos.gr
Newsroom
6 λεπτά
Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ανοίγει η πλατφόρμα τις επόμενες ώρες – Ο νέος τρόπος πληρωμής

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2022 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCAR.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα αλλάξουν σε σχέση με πέρσι.

Ωστόσο, αυτό που θα αλλάξει είναι ο τρόπος πληρωμής, καθώς το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα περιλαμβάνει και ένα QR Code. Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα μπορούν σκανάροντας τον κωδικό να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επιπλέον, όσοι από τους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν είναι εξοικειωμένοι με τον παραπάνω τρόπο πληρωμής, έχουν τις εξής επιλογές:

  • με επίσκεψη στην τράπεζα και κάνοντας χρήση του QR Code να πληρώσουν στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών
  • μέσω web banking, όπου η πληρωμή γίνεται μέσω κωδικού RF με καταβολή του ποσού στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.
Για την έκδοση του ειδοποιητηρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν στο site της ΑΑΔΕwww.aade.gr και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία

Αν έχουν κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Αν δεν έχουν κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών, όπως και η μη καταβολή τους επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:

ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ

ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ

μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Στην πλατφόρμα myCar οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή το τάμπλετ τους να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης ή και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την άρση της ακινησίας εξετάζεται η δυνατότητα πληρωμής των τελών με τον μήνα να παρέχεται πάγια στους οδηγούς των ΙΧ ή η ενεργοποίησή τους όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε χρόνο προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερομένους.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version