Αθήνα Καιρός

Guardian: Η Ελλάδα έχει τρεις εβδομάδες προθεσμία στις διαπραγματεύσεις

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Guardian: Η Ελλάδα έχει τρεις εβδομάδες προθεσμία στις διαπραγματεύσεις

«Η Ελλάδα έχει ακόμα τρεις εβδομάδες για να βρει τη λύση στο πρόβλημα με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι φόβοι για περαιτέρω αβεβαιότητα στο πιο αδύναμο μέλος της Ευρώπης επανέρχονται μετά την έκθεση του ΔΝΤ στην οποία προβλέπεται ότι το βάρος του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει «εκρηκτικό» μέχρι το 2030.

«Είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια πιθανά καταστροφική πολιτική αναταραχή που θα μπορούσε να φέρει ξανά με ένταση το σενάριο του Grexit» εκτιμά ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής.

Η βρετανική εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι η βασική διαφωνία ανάμεσα στους δανειστές έχει να κάνει με την ικανότητα της Αθήνας να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 υπενθυμίζοντς ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι εφικτός χωρίς νομοθέτηση περικοπών στις συντάξεις και μείωσης του αφορολογήτου.

«Στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης» η Αθήνα βρέθηκε μόνη της καθώς ακόμα και η παραδοσιακά σύμμαχός της Κομισιόν δεν βρέθηκε στο πλευρό της» παρατηρεί η εφημερίδα.

Με δόσεις για το χρέος ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι, μια επανάληψη της κρίσης χρέους περιμένει στη γωνία, αν οι εκταμιεύσεις δεν γίνουν. Σε κάθε περίπτωση το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας μοιάζει ζοφερό. Σε μια αποκαρδιωτική εκτίμηση που θα μπορούσε να καθορίσει την πορεία των γεγονότων, το ΔΝΤ προειδοποίησε πως ακόμα και αν οι μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν με θρησκευτική ευλάβεια – και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν – το χρέος της Αθήνας είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]