Αχτσιόγλου: Παλεύουμε ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα

16/12/16 • 18:39 | UPD 16/12/16 • 18:39

«Η ελληνική κυβέρνηση παλεύει ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασία», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συναντήσεις που είχε σήμερα στο Βερολίνο με βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Οι βουλευτές με τους οποίους συναντήθηκε η υπουργός Εργασίας είναι μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής και είναι οι Κάρστεν Σνάιντερ, Νόρμπερτ Σπίναρντ και Αξελ Σέφερ του SPD, Λίζα Πάους,Γκέρχαρντ Στσικ και Χανς Κρίστιαν Κίντελ των Πρασίνων και Σούζαν Καραβάνσκι,Ρόλαντ Κλάους και Αξελ Τρουστ του κόμματος της Αριστεράς.

Στις συναντήσεις αυτές, η υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης.

Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αναφέρθηκε επίσης στις συνέπειες της εργασιακής απορρύθμισης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Συνεργάτες της υπουργού Εργασίας τόνιζαν ότι οι θέσεις της ελληνική κυβέρνησης έτυχαν της θερμής υποστήριξης των βουλευτών των τριών γερμανικών κομμάτων.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο Βερολίνο παρακολουθεί τις εργασίες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.