Δεν συμφωνεί ο Μοσκοβισί με το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων

14/12/16 • 22:30 | UPD 14/12/16 • 22:34

Στο πλευρό της Ελλάδας φαίνεται πως τάσσεται ο κοινοτικός εκπρόσωπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος διαζωρίζει την θέση του από την απόφαση του ESM να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση για το «πάγωμα» των μέτρων, ο κ. Μοσκοβισί είπε: «Η εκτίμησή μας για τα μέτρα αυτά (σ.σ. τον «μποναμά» Τσίπρα) είναι σε εξέλιξη και, ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» προσέθεσε ο κ. Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».

Σχεδόν άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που, βλέποντας έναν «σύμμαχο» στο πρόσωπο του κ. Μοσκοβισί, αναφέρει σε «non paper»: «»Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα»! Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση».

Και συνεχίζει το Μαξίμου: «Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».

Ως υστερόγραφο, το Μαξίμου παραθέτει το κείμενο της δήλωσης Μοσκοβισί στα γαλλικά: «»A mes yeux, les conditions de l’accord de l’ Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras», a insisté M. Moscovici, observant qu’il ne voulait «pas opposer l’allègement de la dette indispensable et la cohésion sociale que le peuple grec attend»».