Ο SSM διέκοψε την διαδικασία ανάδειξης Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς

14/12/16 • 17:58 | UPD 14/12/16 • 18:02

Με έναν πρωτοφανή και εμφανώς αντιδεοντολογικό και πιθανότατα παράνομο τρόπο ο SSM (Ενιαίος εποπτικός Μηχανισμός) παρενέβη στη διαδικασία ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και το ΔΣ ήταν σε συνεδρίαση το στέλεχος του SSM κ. Λουκ με ένα e-mail, το οποίο έστειλε ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο το διοικητικό κενό στην τράπεζα το οποίο υφίσταται περίπου ένα χρόνο.

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι προφανώς επειδή η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν έβγαζε υποψήφιο της αρεσκείας του fund Πόλσον, ο SSM παρενέβη ζητώντας τη διακοπή της διαδικασίας. Το ΔΣ συνεδρίαζε αφού ήταν γνωστό ότι η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας είχε καταλήξει σε δύο υποψήφιους (Χ. Παπαδόπουλο και Α. Θωμόπουλο) τους οποίους και έθεσε υπόψη των μελών για να επιλέξει.

Πρόκειται για πρωτοφανή πράξη στα τραπεζικά χρονικά η οποία ανατρέπει τις νομικές διαδικασίες και τις πρακτικές που τηρήθηκαν για την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου.

Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγω για «οσμή σκανδάλου» στη διαδικασία της επιλογής. Αναμένεται η έναρξη «βιομηχανίας αγωγών» από την πλευρά των μετόχων κατά θεσμικών οργάνων και υπευθύνων διαδικασίας.