Πωλούνται στο dark web τα στοιχεία των πιστωτικών μας

09/12/16 • 11:11 | UPD 09/12/16 • 11:21

Μόλις είχε πάρει την πιστωτική του κάρτα από την τράπεζα.

Δεν την είχε χρησιμοποιήσει ακόμη. Παρ’ όλα αυτά, ο 36χρονος από τον Πειραιά διαπίστωσε ότι είχε χρεωθεί διαδικτυακή αγορά προϊόντος αξίας περίπου 1.000 ευρώ. Μια 30χρονη από τη Λάρισα χρεώθηκε με τον ίδιο τρόπο 19 διαδικτυακές αγορές ύψους περίπου 3.000 ευρώ, που ποτέ δεν είχε κάνει.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις αποτέλεσαν την αφορμή για τη σύλληψη ενός 20χρονου από τη Λάρισα, ο οποίος είχε αγοράσει τα στοιχεία των καρτών τους μέσα από το Διαδίκτυο και προέβαινε σε αγορές εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αθλητικών παπουτσιών και συμπληρωμάτων διατροφής!

Οι δύο ελληνικές περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου οδήγησαν στη σοβαρή διαπίστωση πως αριθμοί και στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, πολιτών από διάφορες χώρες του κόσμου, πωλούνται μαζικά στο DARK WEB (Σκοτεινό Διαδίκτυο). Εκατοντάδες φανεροί και κρυφοί ιστότοποι πωλούν αυτά τα στοιχεία από 7 έως 20 δολάρια, ανάλογα με το πιστωτικό όριο της κάρτας που θέλει να αγοράσει ο ενδιαφερόμενος. Οι χάκερ διαφημίζουν τις παροχές τους δίνοντας ως μικρό «δόλωμα» το πιστωτικό όριο της κάρτας, τη χώρα προέλευσης και τον κωδικό για την αγορά της.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

pspyropoulos@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου