Εκανε λόγο για επιτυχία στο eurogroup

Τσακαλώτος: Δεν δεχόμαστε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια

07/12/16 • 19:22 | UPD 07/12/16 • 21:44

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έκανε ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την β’ αξιολόγηση.


Ο Υπουργός Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αποδεχτεί μέτρα μετά το 2018 καθώς επίσης και να προασπίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Τσακαλώτος αναλύοντας την απόφαση του τελευταίου Eurogroup στο πολιτικό συμβούλιο χαρακτήρισε επιτυχία την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί παράλογες απαιτήσεις όπως την πρόταση της Γερμανίας για επιβολή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για δέκα έτη.

«Δεν αποδεχόμαστε επίσης παράλογες απαιτήσεις για 3,5% (σ.σ. πρωτογενές πλεόνασμα) για δέκα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τους θεσμούς».

Με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε, μετά το Eurogroup της Δευτέρας, πως οι απόψεις για το ζήτημα της διατήρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% μετά το 2018 είναι πολλές και ποικίλλουν από τρία ή πέντε, έως δέκα χρόνια, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχόταν τα δύο πρώτα σενάρια, από την στιγμή που ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ως παράλογη απαίτηση τα δέκα χρόνια, αλλά δεν αναφέρθηκε στα άλλα δύο σενάρια…

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν αναλυτικά οι: Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φίλης Νίκος, Χριστοδουλόπουλου Τασία.

Copy link
Powered by Social Snap