Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017

06/12/16 • 12:19 | UPD 06/12/16 • 12:28

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το απόγευμα ο προϋπολογισμός του 2017, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών γενικών και ειδικών εισηγητών, τις επόμενες ημέρες, διαδοχικά θα λαμβάνουν τον λόγο βουλευτές όλων των κομμάτων, υπουργοί και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου τη συζήτηση και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα έχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Oι κύριοι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής του 2017, όπως αποτυπώνονται στην Εισηγητική Έκθεση, είναι:

– Η διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και να καταστεί δυνατή η έξοδός της από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής το ταχύτερο δυνατό και

– Ο δίκαιος επιμερισμός του κόστους προσαρμογής και η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του οφέλους της ήδη δρομολογημένης ανάκαμψης.

Γενικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Χρήστος Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Χατζηδάκης (Ν.Δ.), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ιωάννης Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Νικόλαος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Γεώργιος Αμυράς (Το Ποτάμι), Δημήτριος Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Γεώργιος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ