Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί -Τετ α τετ με Τσίπρα και Τσακαλώτο 

28/11/16 • 09:01 | UPD 28/11/16 • 09:01

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος θα συναντηθεί στις 17:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 18:15 αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Νωρίτερα, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «THE GREEK ECONOMY CONFERENCE» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο (ώρα 20:30, ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental).

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Μιλώντας στο «Εθνος», πριν την επίσκεψή του, ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως «οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει τις επόμενες ημέρες η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο, ώστε η Αθήνα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να γίνουν γρήγορα τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.