Αθήνα Καιρός

Ο Ντάισελμπλουμ για τη δόση, την αξιολόγηση και το Ταμείο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Ο Ντάισελμπλουμ για τη δόση, την αξιολόγηση και το Ταμείο

H δόση του πακέτου διάσωσης θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη των 5 δισ. ευρώ, με το κλείσιμο της αξιολόγησης

τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Βουλή στη Χάγη.

Η ελληνική πλευρά πάντως προσβλέπει σε υψηλή δόση για να καλύψει και οφειλές προς ιδιώτες, ωστόσο κοινοτικός αξιωματούχος την περασμένη Παρασκευή προσδιόρισε τη δόση σε ποσό έως 10,7 δισ. ευρώ από το οποίο τα 6,7 δισ. ευρώ προορίζονται για την αποπληρωμή δανείων των θεσμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη αξιολόγηση τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Το χρέος

Ειδικότερα, αναφορικά με το χρέος ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι “ψάχνουμε για τη σωστή ισορροπία” αφού “δεν θέλουμε να διευθετηθεί πρώτα το ζήτημα του χρέους, γιατί έτσι αφήνουμε τα πράγματα εκτός ελέγχου”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι ελπίζει η επενδυτική εμπιστοσύνη να επιστρέψει στην Ελλάδα σύντομα όπως επίσης και να βγει στις αγορές.

Πάντως, “ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου”, όπως διευκρίνισε και εξήγησε ότι “υπάρχουν ορισμένα δύσκολα σημεία”.

Η πρόταση Ρέγκλινγκ

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της διεθνούς έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την πρόταση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για εξαγορά των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στη μακροχρόνια διαμάχη για το την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή θα μειώσει σημαντικά τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα και το μακροπρόθεσμο χρέος της.

Σειρά αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι έτοιμοι να δεχθούν έναν περιορισμένο ρόλο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αντί να προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμετοχή του Ταμείου.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]